Sponsorizare Asociația Română pentru Smart City 2021

Sponsorizează Asociația Română pentru Smart City 
Orice persoană juridică ne poate ajuta sponsorizând și susține proiectele și programele derulate în interes public – de exemplu: cu ajutorul dvs. putem dezvolta rețeaua de monitorizare a calității aerului în școli City Air sau putem deschide un nou Centru pentru Incluziune Digitală sau putem organiza o serie nouă de cursuri pentru persoane cu acces limitat la educație prin Academia Smart City. Acestea sunt doar câteva exemple din portofoliul de proiecte, programe și inițiative ale asociației noastre.

Mulțumim pentru interesul tău față de comunitățile creativ-inteligente (Smart City) din România. Implicarea și devotamentul au fost cheia dezvoltării armonioase a industriei Smart City în România de-a lungul ultimilor 5 ani. 

Dorința de schimbare, cooperarea și munca continuă ne-au ghidat activitatea de creare și de consolidare a industriei Smart City în România încă din prima zi. 

Și tu poți face o schimbare și poți contribui la dezvoltarea inteligentă a României de mâine! Atât pentru tine, cât și pentru generațiile viitoare! Implică-te pentru comunitatea în care îți dorești să trăiești. Avem nevoie de susținerea ta! 

De peste 5 ani suntem alături de comunitățile noastre. Și tu ne poți ajuta să ne îndeplinim misiunea – Construirea unei rețele de comunități Smart!

Chiar orice persoană juridică poate să ne ajute?
Companiile care plătesc impozit pe profit pot acorda ONG-urilor anumite sume cu titlul de sponsorizare pentru a sprijini activitatea acestora. Ulterior, se recuperează respectivele cheltuieli din impozitul datorat, printr-un mecanism numit credit fiscal.

Ajută-ne în 3 pași simpli.
Se poate face totul online. Uite care sunt pașii:

1. Afli cât poți să redirecționezi. Poți să sponsorizezi cu maxim 20% din impozit sau 0.75% din cifra de afaceri, suma cea mai mică dintre ele.

2. Semnezi contractul cu noi (trimitem draftul contractului prin email)

3. Neapărat în acest an (ca să poți să deduci) efectuezi plata și după ce închei registrele contabile completezi formularul 107

Cum putem deduce cheltuielile cu sponsorizarea din impozitul pe profit sau micro din 2021

Codul Fiscal (Legea 227/2015) prevede posibilitatea deducerii cheltuielilor cu sponsorizarea din impozitul pe profit sau impozitul pe veniturile microîntreprinderilor (micro), în anumite limite și cu respectarea unor obligații declarative de către societatea comercială care acordă sponsorizarea.

Dorim să clarificăm ce este sponsorizarea:

  • Sponsorizarea este definită de Legea 32/1994 ca fiind „actul juridic prin care două persoane convin cu privire la transferul dreptului de proprietate asupra unor bunuri materiale sau mijloace financiare pentru susţinerea unor activităţi fără scop lucrativ desfăşurate de către una dintre părţi, denumită beneficiarul sponsorizării.”.

Companiile ce înregistrează profit au posibilitatea de a redirecționa către ONG-uri sume ce pot fi scăzute din impozitul datorat de către fiecare entitate în condițiile prezentate mai jos:

Condiții sponsorizare plătitori de impozit micro 1% sau 3%:

  • Microintreprinderile scad sponsorizările din impozitul pe venit până la nivelul valorii de 20% din impozitul pe veniturile microintreprinderilor datorat pentru trimestrul în care au înregistrat cheltuielile respective.

Condiții sponsorizare plătitori de impozit pe profit:

  • Societățile plătitoare de impozit pe profit scad din impozitul pe profit datorat sponsorizările efectuate la nivelul valorii minime dintre 0.75% din Cifra de Afaceri sau 20% din impozitul pe profit datorat.

Condiția este ca ONG-ul sa fie înscris în Registrul entităților/unităților de cult la data încheierii contractului. Verificarea ONG-ului se poate face la adresa: https://www.anaf.ro/RegistrulEntitatilorUnitatilorCult/

Obligații declarative ale sponsorilor
Atât plătitorii de impozit pe profit, cât și microîntreprinderile care efectuează sponsorizări au obligația de a depune o declarație anuală informativă privind beneficiarii sponsorizărilor (Formularul 107), aferentă anului în care au înregistrat cheltuielile respective, data uzuală a depunerii fiind 25 martie a anului următor celui în care a fost efectuată sponsorizarea, dar putând să varieze în anumite circumstanțe particulare.

Pentru alte detalii legate de condițiile de sponsorizare, vă rugăm să ne contactați.

Avem cookies!
Acest site folosește module cookie pentru analiză și conținut personalizat.
Dacă navigați în continuare în acest site, sunteți de acord cu această utilizare.