Telefon:

031 425 42 63

Belvedere Office Building

Baba Novac 19A, Sector 3

Caravana Smart City

Bine v-am găsit.
Caravana Smart City continuă!

Așa cum v-am obișnuit începând cu 2017, și în acest an continuăm Caravana noastră. 
În primii ani ne-am preocupat de promovarea conceptului de comunitate inteligentă și de înțelegerea principalelor domenii și verticale. Ulterior, plecând de la înțelegerea conceptului, am prezentat beneficiile proiectelor Smart City și am dus în comunități soluții și tehnologii ale partenerilor noștri. Așa s-au creat nenumărate parteneriate și proiecte în diferite orașe și comunități precum Alba Iulia, Cluj-Napoca, Piatra Neamț, Brașov, Iași, etc.

Azi, la aproape 5 ani distanță de acel moment, numărăm peste 800 de proiecte și inițiative Smart City la nivel național, vedem foarte mulți oameni bine pregătiți în administrațiile locale, un mediu academic extrem de implicat în ecosistemele locale, companii cu soluții extrem de mature dar, vedem și o societate civilă dornică de accelerarea proiectelor de dezvoltare.

De la această realitate pornim cu etapa a 4-a a Caravanei Smart City 2021/2022.
Cu multe surse de finanțare disponibile pentru anii următorii, multe idei pe care dorim să le transformăm în proiecte dar și sub impactul pandemiei care a demonstrat nevoia de digitalizare, de reziliență și de investiții. 

A venit timpul ca grupul nostru de parteneri, companii și experți să se implice.
Și asta înseamnă să ținem pasul cu realitățile locale și naționale – să înțelegem și mai bine contextul în care conceptul de Smart City este implementat.

pagina caravanei

Pentru informații despre agenda Caravanei și următoarele evenimente, te rugăm să mergi în site-ul dedicat evenimentului

Caravana în imagini

Caravana Smart City este primul program național de promovare a conceptelor smart city, de familiarizare a factorilor decidenți în privința celor mai noi soluții inteligente de interes pentru comunitățile locale.

Caravana Smart City vizează  prezentarea soluțiilor și produselor inteligente direct către beneficiarii acestor servicii – administrația centrală și locală.

Organizat sub Înaltul Patronaj al Ministerului EnergieiProgramul a început în 22-24 septembrie 2017 la București, la Hotel Phoenicia, unde s-a bucurat de prezența a peste 300 de factori decidenți (primari, viceprimari, administratori publici) reprezentanți ai mediului diplomatic (Ambasada SUA, Ambasada Franței, Ambasada Austriei), reprezentanți ai mediului universitar, reprezentanți ai companiilor de top care oferă soluții smart city.

Caravana în imagini

Următoarea oprire a fost la Brașov în 5 octombrie 2017, la Cinema One, Coresi Shopping Resort, într-un mediu dinamic, bucurându-se de prezența Consilierului de Stat, dl Laszlo Borbely, acesta felicitând ARSC pentru inițiativa de a promova conceptele dezvoltării durabile și invitând asociația să participe la proiecte cu mesaj comun.

În 15-16 noiembrie 2017, Caravana Smart City s-a oprit la Iași și Piatra Neamț. La sediul Prefecturii a avut loc reuniunea celor 5 județe cărora li se adresa, Iași, Suceava, Botoșani, Vaslui și Bacău. A doua zi întâlnirea a continuat la Rubik Hub în Piatra Neamț.

În data de 7 decembrie 2017 a avut loc Caravana Smart City la Alba Iulia, desfășurată sub titulara EXPERTIZA Alba Iulia. Programul s-a bucurat de expertiza și prezența valoroasă a Primarului Alba Iulia, domnului Mircea Hava, a Administratorului Public, domnul Niculaie Moldovan, a aparatului primăriei cu atribuții în implementarea proiectelor, precum și mediul universitar, alături de partenerii ce oferă la rândul lor soluții smart.

Au urmat apoi în 2018, Caravana Hunedoara, ce s-a desfășurat la Deva, la Palatul Prefecturii, în prezența autorităților ce conduc județul, și Caravana Craiova, unde audiența s-a bucurat de prezența autorităților locale, dar și a Secretarului de stat, (ME)  domnul Robert Tudorache.

Comunitatea pe care o vizăm este formată din cetățeni, companii, instituții publice și mediul academic implicate activ în dezvoltarea orașelor și preocupate de oferirea continuă a celor mai bune servicii și soluții pentru locuitorii centrelor urbane.

În fiecare dintre cele 12 regiuni, într-o singură întâlnire, punem la un loc reprezentanții celor mai importante orașe și comunități ai regiunii respective, propunând soluții concrete, dedicate și adaptate.

Auditoriul este format din:
-Reprezentanți ai autorităților publice centrale și locale Miniștri, Secretari de Stat, Agenții, direcții și companii naționale, Prefecți, Președinți de Consilii Județene, Primari și Viceprimari, City Manageri;
– Agențiile de Dezvoltare Regională;
– Companii de consultanță;
– Companii din principalele domenii ale Industriei Smart City ce propun servicii și produse din principalele verticale – IoT, Big Data, Mobilitate/Transport, Energie, Mediu, etc.;
– Media națională, regională și locală;
– Ambasadori și reprezentanți ai misiunilor economice;
– Mediul Academic și Universitar;
– Instituții cu relevanță în implementarea și utilizarea serviciilor și produselor Smart City;
– Alte Organizații Neguvernamentale;

Informații suplimentare și înscriere în program caravana.arsc.ro

Caravana în imagini

pagina caravanei

Pentru informații despre agenda Caravanei și următoarele evenimente, te rugăm să mergi în site-ul dedicat evenimentului

În fiecare Marți de la ora 11.00 vă așteptăm LIVE alături de noi pentru a înțelege cum se dezvoltă comunitățile noastre, care sunt ultimele tendințe, produse, servicii și proiecte ale Industriei Smart City în România.

Avem cookies!
Acest site folosește module cookie pentru analiză și conținut personalizat.
Dacă navigați în continuare în acest site, sunteți de acord cu această utilizare.