Telefon:

031 425 42 63

Belvedere Office Building

Baba Novac 19A, Sector 3

Vizita delegației primăriei din Chișinău la Buzău deschide calea către inovare și dezvoltare sustenabilă

O Nouă Era a Mobilității Urbane

S-a făcut încă un pas semnificativ către modernizarea și alinierea la standardele europene în domeniul transportului public din Moldova. O delegație din cadrul Primăriei Municipiului Chișinău, împreună cu specialiștii din domeniul transportului public din cadrul Urban Scope, ARSC și Biz Matters, a efectuat o vizită de studiu la Buzău între 29 februarie și 1 martie, și a fost menită să ofere o perspectivă practică asupra succesului implementării proiectelor de smart mobility, un domeniu în care Buzăul s-a distins prin inovație și eficiență.

Această vizită reprezintă un pilon în cadrul proiectului ambițios de dezvoltare a unui sistem de e-ticketing pentru Primăria Municipiului Chișinău, un proiect susținut de Asociația Română pentru Smart City (ARSC), Urban Scope și Biz Matters. Acest demers este parte a inițiativei „MOVE IT like Lublin”, finanțată de Uniunea Europeană, și vizează îmbunătățirea accesibilității și eficienței transportului public prin tehnologie avansată.

Pe parcursul vizitei, delegația a participat la workshopuri dedicate conceptului de smart city, au explorat sistemul de e-ticketing de la planificare la implementare și au vizitat Centrul de Ticketing și Management al Traficului din Buzău. Această experiență a oferit ocazia unică de a înțelege cum soluțiile inteligente de transport pot fi adaptate și implementate eficient în Chișinău.

Eduard Dumitrașcu, Președinte al ARSC, a subliniat importanța acestei colaborări: „Această vizită marchează un moment crucial în demersul nostru de a aduce la Chișinău cele mai bune practici europene în domeniul mobilității urbane. Prin proiectul de e-ticketing, nu doar că urmărim îmbunătățirea serviciilor de transport public, dar ne propunem să oferim un model de eficiență și inovație, demonstrând angajamentul nostru față de dezvoltarea sustenabilă și inteligentă a orașelor.”

Radu Dragomir, CEO al Urban Scope, a reflectat la impactul acestui proiect: „Colaborarea între Chișinău și Buzău în cadrul acestei vizite de studiu oferă o bază solidă pentru implementarea unui sistem de e-ticketing la Chișinău. Sunt onorat să contribuim la acest proiect de transformare și inovare, care va face transportul public mai accesibil și mai prietenos cu utilizatorii, punând în aplicare soluții tehnologice avansate pentru o mobilitate urbană mai eficientă și sustenabilă.”

Vizita de studiu a oferit un schimb valoros de cunoștințe și experiențe, esențial pentru pregătirea Chișinăului de a accesa fondurile europene dedicate mobilității urbane inteligente. Acest parteneriat între administrațiile locale Chișinău și Buzău, cu sprijinul ARSC, Urban Scope și Biz Matters, este un exemplu elocvent de cum colaborarea transfrontalieră poate accelera transformarea urbană și adaptarea la standardele europene.

Prin inițiativa de realizare a studiului de e-ticketing, Chișinău face un pas important către modernizarea infrastructurii sale de transport, demonstrând că practicile europene pot fi nu doar adoptate, dar și personalizate pentru a răspunde nevoilor specifice ale comunităților locale. Aceasta este o mărturie a viziunii comune a tuturor partenerilor implicați: de a construi orașe mai inteligente, mai sustenabile și mai orientate către nevoile cetățenilor.

Avem cookies!
Acest site folosește module cookie pentru analiză și conținut personalizat.
Dacă navigați în continuare în acest site, sunteți de acord cu această utilizare.