Viața Socială după Coronavirus – Nimic nu va mai fi la fel

Celebrating the good life

Distanțarea socială este una dintre cele mai importante și ușoare măsuri pe care fiecare dintre noi o poate lua în această perioadă. Prin intermediul acesteia, putem salva vieți și putem contribui semnificativ la stoparea pandemiei. Însă, trebuie să fim conștienți că, după ce noul coronavirus nu va mai reprezenta o amenințare pentru omenire, viața socială a tuturor va fi diferită. Nimeni nu se va mai comporta ca în trecut. Ne vom gândi de două ori atunci când alegem să facem anumite activități în afara locuinței. Nimic nu va mai fi la fel. 

 

Provocări ale Interacțiunilor Sociale din Viitor

Va fi mai dificil să interacționăm față în față cu oamenii. Ne vom gândi de 2 ori atunci când vom alege să dăm mâna cu cineva și ne vom comporta diferit față de persoanele din jur, pe lângă care trecem în fiecare zi. Este posibil ca restricțiile și recomandările pe care le urmăm în prezent și care ni se par greu de urmat câteodată să devină în viitor o alegere personală, o rutină. 

 

Gândurile negative și informațiile nu tocmai fericite pe care le avem și pe care le „adunăm” din media vor avea efecte vizibile asupra modului în care ne vom comporta pe viitor. Normele sociale vor fi altele. Toate interacțiunile sociale se vor desfășura încet-încet după alte tipare, iar omenirea va îmbrățișa aceste lucruri și le va accepta într-un mod natural. Dacă înainte contactul fizic dintre oameni presupunea bună dispoziție, apropiere și o strânsă legătură, pe viitor, este posibil ca interacțiunile sociale să funcționeze pe alte principii. Vom ezita să ne îmbrățișăm, ne vom cere scuze pentru atingerea fizică neintenționată și poate nu vom mai adresa cuvinte precum „Noroc” atunci când cineva de lângă noi strănută. 

Beneficiile acestei perioade

Autoizolarea sau carantina ne-au făcut pe toți să realizăm anumite lucruri. Ne-a făcut să contemplăm asupra modului nostru de viață până în acel moment și să ne gândim la ce am vrea să schimbăm. Dacă înainte nu apreciam destul timpul petrecut cu familia, cu prietenii sau credeam ca „avem timp și mâine” să facem toate aceste lucruri, acum conștientizăm adevărata lor valoare.

 

Perioada tulbure prin care cu toții trecem ne poate determina să ne implicăm imediat în mai multe activități pentru care „am spus că avem timp să le facem altădată”. Realizăm ce privilegiați eram doar după ce ne-au fost „luate” acele privilegii. Așadar, cu toții ar trebuie să încercăm pe viitor să trăim clipa,  să ne bucurăm și de cele mai mici momente și să realizăm valoarea pe care acestea o au. 

Dacă nu am călătorit suficient înainte și mereu intervenea altceva, putem fi determinați să o facem pe viitor. Dacă petreceam prea puțin timp cu prietenii sau familia pentru că aveam de lucru, cu siguranță trebuie să o facem mai mult în viitor. Totodată, pandemia a trezit în noi spiritul civic și solidaritatea, iar ceea ce trăim acum ne va face să conștientizăm importanța acestor valori în orice context, nu doar în situații critice.

Avem cookies!
Acest site folosește module cookie pentru analiză și conținut personalizat.
Dacă navigați în continuare în acest site, sunteți de acord cu această utilizare.