Telefon:

031 425 42 63

Belvedere Office Building

Baba Novac 19A, Sector 3

Primăria Snagov lansează proiectul Snagov Green & Clean

COMUNICAT DE PRESĂ

București, 21 Octombrie 2021 – Asociația Română pentru Smart City anunță semnarea protocolului de colaborare cu Primăria Snagov pentru implementarea conceptului Smart Communities.

Protocolul a fost semnat de domnul Mihai Anghel, primarul Comunei Snagov și domnul Eduard Dumitrașcu, președintele Asociației Române pentru Smart City.

Principalele domenii de interes sunt: lansarea proiectului ”Snagov Green & Clean” și organizarea conferinței naționale ”Snagov Green & Clean – Transformarea comunităților locale”, instalarea senzorilor de măsurare a calității aerului în unitățile de învățământ din localitatea Snagov în cadrul inițiativei ”City Air”, organizarea competiției pentru elevi ”Snagov 2030”, organizarea unei sesiuni de cursuri în cadrul ”Academiei Smart City”, deschiderea ”Centrului pentru Incluziune Digitală”, realizarea unei Strategii Smart Village dar și consultanță specializată privind atragerea de fonduri europene.

”Semnarea parteneriatului de colaborare cu Asociația Română pentru Smart City face parte din strategia noastră de dezvoltare locală. Deși suntem foarte atenți la dezvoltarea infrastructurii de bază, știm că nu este de ajuns. Comunitatea noastră poate deveni un reper național atunci când vorbim de implementarea conceptului Smart Village.

Ne dorim să accelerăm investițiile în transformarea digitală dar și în domenii precum transportul verde, mediul, educația, sănătatea și energia verde. Snagov este deschis pentru investiții pentru că înțelege ce înseamnă economia bazată pe inovație, pe un turism modern și pentru că înțelege colaborarea dintre autoritatea locală, mediul de afaceri și evident, comunitatea noastră.

În zilele următoare lansăm Wifi 4 Snagov, un prim proiect de bugetare participativă care, va fi și punctul de plecare al rețelei de monitorizare a aerului în școli City Air, iar în luna noiembrie ne propunem să deschidem primul Centru pentru Incluziune Digitală din România. Suntem convinși că în anii următori, cu ajutorul fondurilor europene disponibile, dar și cu implicarea mediului de business și a cetățenilor, Snagovul va înflori din nou” declară Mihai Anghel, primarul Comunei Snagov.

”În imediata proximitate a Bucureștiului, Snagovul are o șansă unică de-a deveni principalul laborator de dezvoltare al comunităților locale din România. Proiectele, inițiativele, tehnologiile și soluțiile care vor fi implementare în următoarea perioadă aici pot reprezenta modele de bună practică pentru celelalte comunități rurale. Cred cu tărie în potențialul comunității și mă bucur să văd la nivelul conducerii primăriei o strategie clară de dezvoltare. Invităm parteneri de tehnologie, furnizori și companii cu experiență în integrare să se alăture demersului nostru de creare a celui mai mare laborator Smart Communities din România” a declarat Eduard Dumitrașcu, președintele Asociației Române pentru Smart City.

Investiția inițială privată se apropie de 100.000 de euro și este făcută din fondurile atrase de Asociația Română pentru Smart City și prevede dezvoltarea și implementarea mai multor proiecte și inițiative în lunile următoare.

În data de 15 martie 2022, va avea loc conferința de lansare a proiectului ”Snagov Green & Clean” în parteneriat cu Consiliul Județean Ilfov.

 

Despre Asociația Română pentru Smart City  

Asociația Română pentru Smart City este principala autoritate a Industriei Smart City din România. Ecosistemul nostru reunește experți și profesioniști din fiecare domeniu relevant industriei, dar și peste 270 de parteneri și membri – Ministere, Primării, Consilii Județene, Companii, Universități, Centre de Cercetare și Inovare, etc.

 

Obiectivele Asociației Române pentru Smart City

  • Dezvoltarea comunităților creativ-inteligente din România;
  • Promovarea conceptelor Smart City în rândul decidenților;
  • Consolidarea legislației românești pentru o mai bună dezvoltare a centrelor urbane;
  • Promovarea intereselor comunităților locale în raport cu organismele centrale;
  • Crearea canalelor necesare pentru prezentarea produselor și serviciilor Industriei Smart City;
  • Facilitarea accesului la tehnologie și expertiză a comunităților mai puțin dezvoltate;

Pentru informații suplimentare contactați asociația – info@romaniansmartcity.ro

 

Avem cookies!
Acest site folosește module cookie pentru analiză și conținut personalizat.
Dacă navigați în continuare în acest site, sunteți de acord cu această utilizare.