România reprezentată la cel mai important eveniment al Industriei Smart City în Africa

Smart City Africa - România reprezentată de ARSC în Tunisia

Eduard Dumitrașcu, Președintele Asociației Române pentru Smart City se află în Tunisia la invitația oficialităților centrale, locale și a organizatorilor principalului eveniment al Industriei Smart City din Africa – Megara Challenges 2018.

Evenimentul se desfășoară între 25-26 Octombrie în orașul La Marsa. În cadrul sesiunii plenare, acesta a prezentat progresele realizate de România în domeniul Smart City, a amintit exemplele de bună practică și a încurajat dezvoltarea proiectelor cu implicarea celor patru piloni esențiali pentru costrucții pe termen lung: mediul public, privat, academic și societatea civilă.

Totodată, președintele ARSC a prezentat viziunea globală și a anunțat proiectele pe care experții asociației le vor derula începând din 2019 în Africa, unde ARSC participă la realizarea și implementarea strategiei Smart City.

MEGARA Challenge 2018 este mai mult decât o competiție pentru proiectele municipale, fiind și un schimb internațional de experiențe privind inovația și dezvoltarea durabilă, responsabilitatea cetățenilor și a societății civile.

Fiind un concurs inter-municipal internațional, la acest eveniment participă peste 20 de țări, din Africa, Europa și Asia.

Forumul este organizat de Asociația Consiliilor Tunisiei și Digitalizare, în cooperare cu Primăria La Marsa, cu Federația Națională a Orașelor Tunisiene și cu Ministerul Afacerilor Locale și Mediului.

Avem cookies!
Acest site folosește module cookie pentru analiză și conținut personalizat.
Dacă navigați în continuare în acest site, sunteți de acord cu această utilizare.