Bugetarea participativă aduce 150 de noi locuri de parcare pentru biciclete la Cluj Napoca

Asociația Română pentru Smart City

Sky Park Systems aduce 150 de noi locuri de parcare tip container securizat în Cluj
Municipalitatea clujeană a dat în folosință săptămâna trecută 150 de locuri sigure pentru parcarea bicicletelor. Este vorba de 3 containere securizate pentru parcarea bicicletelor, aflate în Mureșului 58-60 (50 locuri), Aurel Vlaicu 60 (50 locuri) și Parking Hașdeu (50 locuri).

Containerele sunt independente din punct de vedere energetic fiind dotate cu panouri fotovoltaice, regulatoare de încărcare, invertoare și acumulatori.
Accesul în rastele se face cu carduri de proximitate. Valoarea investiției este de 574.223 lei, iar tariful anual este de 53 lei, conform unei postări a edilului clujean pe o rețea de socializare. Locurile de parcare sunt alocate în conformitate cu HCL 412/2020 cu modificările și completările ulterioare, tariful anual fiind 53 lei.
Asociația Română pentru Smart City
sursa foto: Emil Boc – Facebook

Dotări pentru siguranța bicicletelor:

  •  camera de supraveghere video
  •  echipamente de stocare a imaginilor video 
  •  corpuri de iluminat led cu senzori crepusculari
  •  yala electromagnetica
  •  cititor carduri de proximitate

„Parcări sigure pentru biciclete” este un proiect propus și votat de clujeni în cadrul procesului de bugetare participativă. Municipalitatea are în vedere astfel de soluții și pentru alte amplasamente din oraș, a mai anunțat primarul Municipiului Cluj Napoca, Emil Boc.

 

SKY Park Systems oferă soluții de optimizare a spațiilor cu sporirea capacității de depozitare a bicicletelor in spațiile tradiționale existente. Astfel folosind soluțiile de tip @SmartBikeRacks, capacitatea de depozitare pentru biciclete crește cu pană la 100%, reducând spațiul necesar pentru parcarea și depozitarea în siguranță a bicicletelor.

În ultimii 2 ani SKY Park Systems a realizat mai multe proiecte atât pentru clădiri de birouri cât și pentru parkinguri publice, proiecte în cadrul cărora s-a dorit creșterea numărului de locuri de parcare de biciclete. Printre proiectele realizate se numară și echiparea parkingurilor Baișoara, Primăverii si Mogoșoaia din Cluj-Napoca cu soluțiile @SmartBikeRacks, containerele securizate de cartier pentru parcarea bicicletelor din cartierul Între Lacuri, dar și echiparea sediilor unor companii ca și Studium Green sau Banca Transilvania.

Share:

Facebook
LinkedIn
WhatsApp

Avem cookies!
Acest site folosește module cookie pentru analiză și conținut personalizat.
Dacă navigați în continuare în acest site, sunteți de acord cu această utilizare.

Smart City România

newsletter

În fiecare sâmbătă dimineață îți trimitem cele mai importante știri din Industria Smart City!