Programul Casa Verde Fotovoltaice a fost suspendat ca urmare a Hotărârii Curţii de Apel Oradea

Programul Casa Verde Fotovoltaice 2023, suspendat temporar prin decizia Curţii de Apel Oradea

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a anunțat astăzi suspendarea Programului Casa Verde Fotovoltaice 2023. Decizia vine în urma unei hotărâri a Curții de Apel Oradea, care a admis cererea formulată de compania DHELECTRIC SYSTEMS SRL.

Conform comunicatului de presă emis de AFM, hotărârea judecătorească a dispus suspendarea întregii proceduri de publicare a listei instalatorilor validați și de încheiere a contractelor de participare și de finanțare. Această măsură rămâne în vigoare până la soluționarea definitivă a cauzei ce face obiectul dosarului 3167/111/2023.

DHELECTRIC SYSTEMS SRL a contestat decizia de respingere a dosarului său de validare ca instalator în cadrul programului. AFM susține că a respectat toate procedurile prevăzute în Ghidul de finanțare a Programului Casa Verde Fotovoltaice și că dosarul a fost respins din cauza lipsei unui document necesar, pe care compania nu l-a încărcat în termenul legal.

Administrația Fondului pentru Mediu intenționează să depună cerere de recurs la Curtea de Apel Oradea pentru deblocarea și reluarea programului în cel mai scurt timp posibil.

În contextul acestei suspendări, se pune accent pe importanța clarificării situației, dat fiind impactul pe care programul îl are asupra promovării energiei regenerabile și a obiectivelor de sustenabilitate la nivel național.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să contactați Serviciul Comunicare al Administrației Fondului pentru Mediu.

Comunicatul AFM poate fi citit aici: https://www.afm.ro/main/media/comunicate_presa/2023/comunicat_presa-suspendare_casa_verde_fotovoltaice-2023_09_26.pdf

Avem cookies!
Acest site folosește module cookie pentru analiză și conținut personalizat.
Dacă navigați în continuare în acest site, sunteți de acord cu această utilizare.