Telefon:

031 425 42 63

Belvedere Office Building

Baba Novac 19A, Sector 3

PNRR-ul este o oportunitate unică pentru componenta de educaţie

VIDEOCONFERINŢA  „EDUCAŢIE: ÎNVĂŢĂTURĂ, DIGITALIZARE, SĂNĂTATE” / EDUARD DUMITRAŞCU, PREŞEDINTELE ASOCIAŢIEI ROMÂNE PENTRU SMART CITY:„PNRR-ul este o oportunitate unică pentru componenta de educaţie”

 

„Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) este o oportunitate unică pentru componenta de educaţie”, a declarat Eduard Dumitraşcu, preşedintele Asociaţiei Române pentru Smart City şi moderatorul conferinţei.

Acesta a afirmat: „Dacă ne gândim la PNRR-ul care a fost aprobat ieri (luni – n.r.) prin documentul semnat la Bucureşti, dacă ne uităm la cum evoluează pandemia, cred că realizăm cu toţii ce înseamnă online-ul şi impactul digitalului în educaţie. (…) Avem foarte mulţi oameni din administraţia locală în ecosistemul nostru, în asociaţia noastră, foarte mulţi primari şi preşedinţi de consilii judeţene. Tuturor (cititorilor) le spunem că infrastructura şcolară este în îngrijirea primăriilor. Posibilitatea de a atrage fonduri prin PNRR este o oportunitate unică pentru România pentru componenta de educaţie şi este clar că este nevoie de o conlucrare. Este vorba în special despre capacitate de implementare. Banii chiar vin; lumea nu înţelege: PNRR-ul se va întâmpla. Cred că vom avea foarte multe idei şi foarte puţine proiecte. Aici vor avea autorităţile un rol foarte important, în generarea de proiecte şi nu doar de idei”.

Colaborarea dintre administraţia locală şi centrală este obligatorie, a mai spus Eduard Dumitraşcu, care a menţionat: „3,6 miliarde de euro sunt o certitudine (că vin) prin PNRR pentru infrastructura şcolară din România şi pentru formarea profesională a cadrelor didactice. Vorbim inclusiv despre o descentralizare privind procedurile de achiziţii publice”.

Acesta a citat, de asemenea, dintr-o statistică europeană ce arată că 55% din tinerii români cu vârsta cuprinsă între 16 şi 25 de ani nu au competenţe digitale.

Noi confundăm competenţele digitale cu abilităţile de a ne juca sau de a folosi anumite reţele sociale„, a concluzionat Eduard Dumitraşcu – preşedintele Asociaţiei Române pentru Smart City

Articol original: bursa.ro

Avem cookies!
Acest site folosește module cookie pentru analiză și conținut personalizat.
Dacă navigați în continuare în acest site, sunteți de acord cu această utilizare.