Petroșani își Modernizează Transportul Public cu Autobuze Electrice în Parteneriat cu Anadolu Automobil Rom

Petroșani face un pas important spre un viitor mai sustenabil.

Domnul Tiberiu Iacob-Ridzi, Primarul Municipiului Petroșani a semnat contractul pentru achiziția de autobuze electrice și stații de încărcare alături de compania ANADOLU AUTOMOBIL ROM SRL reprezentată de Doamna Magda Peșu, General Manager Acest proiect este un exemplu concret despre cum tehnologia și inovația pot fi folosite pentru a îmbunătăți calitatea vieții și eficiența serviciilor publice.

Detalii ale Contractului
Contractul, în valoare de 19,5 milioane de lei, prevede achiziționarea a 7 autobuze electrice și 9 stații de reîncărcare. Autobuzele, cu o lungime de 10,8 metri, vor avea o capacitate de 90 de călători, dintre care 27 vor avea locuri pe scaune. Stațiile de reîncărcare vor include 7 stații pentru reîncărcare lentă și 2 stații pentru reîncărcare rapidă.

Finanțare și Livrare
Proiectul este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență și a fost aprobat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Este important de menționat că acest proiect nu are legătură cu linia interurbană de autobuze electrice – Green Line a Consiliului Județean Hunedoara. Anadolu Automobil Rom va livra cele 7 autobuze electrice și 9 stații de reîncărcare în termen de 10 luni de la semnarea contractului.

Declarație Magda Peșu, GM Anadolu Automobil Rom
„În numele Anadolu Automobil Rom, sunt onorată să facem parte din acest proiect inovator alături de Primăria Petroșani. Este un moment semnificativ nu doar pentru compania noastră, dar și pentru întreaga comunitate implicată în dezvoltarea orașelor inteligente din România. Acest proiect reprezintă o etapă crucială în transformarea transportului public, făcându-l mai eficient, mai sustenabil și, cel mai important, centrat pe nevoile cetățenilor.
În calitate de parteneri, suntem dornici să oferim soluții de cea mai înaltă calitate care să îmbunătățească calitatea vieții și să promoveze un viitor mai durabil. Împreună, putem face din România un exemplu de bune practici în domeniul Smart City, nu doar la nivel național, dar și internațional.”

Implicații pentru Comunitate
Această inițiativă reprezintă un exemplu excelent de cum tehnologia poate fi folosită pentru a crea un impact pozitiv asupra comunităților. Autobuzele electrice vor contribui la reducerea emisiilor de carbon și la îmbunătățirea calității aerului, în timp ce stațiile de încărcare vor facilita o tranzitie lină către un sistem de transport public mai eficient și mai ecologic.

Asociația Română pentru Smart City (ARSC), salută această inițiativă ca un pas important în direcția unui viitor mai sustenabil și mai inteligent pentru orașele din România. Este un exemplu concret de cum colaborarea între autoritățile publice și partenerii din industrie poate duce la implementarea de soluții inovatoare care îmbunătățesc calitatea vieții.

Anadolu Automobil Rom este membru ARSC din 2021, fiind principalul partener de #MobilitateElectrică

Avem cookies!
Acest site folosește module cookie pentru analiză și conținut personalizat.
Dacă navigați în continuare în acest site, sunteți de acord cu această utilizare.