Telefon:

031 425 42 63

Belvedere Office Building

Baba Novac 19A, Sector 3

Orașul Energiei, investiție mamut anunțată de ELCEN

În cadrul deschiderii celei de-a opta ediții a Smart City Industry Awards, Claudiu Crețu, Directorul General al ELCEN, a făcut un anunț care a atras atenția participanților și a presei. În cadrul conferinței dedicate energiei, Crețu a declarat că se pregătește o inițiativă ambițioasă numită „orașul energiei” în zona Grozăvești din Capitală. Acest proiect, care reprezintă o investiție publică majoră a statului român, va transforma un teren industrial, pe care se află momentan instalații vechi și ruginite aflate în administrarea ELCEN, într-un nucleu verde și tehnologic.

Directorul ELCEN a subliniat că zona destinată va fi decontaminată și ecologizată, urmând să găzduiască clădiri moderne, eficiente din punct de vedere energetic, care vor adăposti instituțiile publice din domeniul energiei, inclusiv ministerul de resort. Aceast proiect înseamnă o economie semnificativă de resurse, având în vedere că multe dintre aceste instituții plătesc în prezent chirie pentru spațiile pe care le ocupă, dar și un pas către consolidarea eforturilor de dezvoltare durabilă și eficientizare administrativă.

Prin concentrarea instituțiilor în „orașul energiei”, se preconizează eliminarea nevoii deplasărilor frecvente între diferite sedii, ceea ce va reduce semnificativ timpul pierdut, consumul de carburant și, implicit, emisiile de CO2. În plus, se așteaptă ca acest proiect să aducă o reducere considerabilă a cheltuielilor administrative.

Claudiu Crețu a anunțat că în următoarele două săptămâni va fi prezentat publicului larg proiectul detaliat, stârnind interes în rândul celor prezenți și al comunității interesate de inovație în domeniul energiei și dezvoltării urbane sustenabile. Această inițiativă subliniază angajamentul continuu al ELCEN și al partenerilor săi de a promova soluții inteligente și sustenabile pentru viitorul Capitalei.

Avem cookies!
Acest site folosește module cookie pentru analiză și conținut personalizat.
Dacă navigați în continuare în acest site, sunteți de acord cu această utilizare.