Moduri în care să petreci Paștele pe timp de carantină

pastele covid 19 carantina

Primăvara ne aduce una dintre cele mai importante sărbători religioase, Paștele, încununat cu reuniuni de familie și bucurie. De această dată, lucrurile vor sta diferit, însă depinde doar de noi modul în care percepem și trăim această perioadă sfântă, în contextul actual. 

Paștele pe timp de carantină
Paștele pe timp de carantină

Situația pe care o trăim în prezent a produs dereglări majore în viața fiecăruia dintre noi. Fără să ne imaginăm vreodată, în cel mai scurt timp, ne-am adaptat unui alt stil de viață. Am învățat să facem lucrurile diferit, să găsim alternative și să ne bucurăm de cele mai mărunte aspecte ale vieții cotidiene. Chiar dacă distanțarea socială este obligatorie, ne putem bucura de Sărbătorile Pascale în confortul propriei locuințe, prin gânduri pozitive și activități specifice. 

Idei de activități

Dacă, în anii precedenți, nu am luat parte suficient la pregătirea preparatelor tradiționale de Paște, acum avem această ocazie. Este o oportunitate de a ne perfecționa în arta gătitului împreună cu membrii familiei, de a socializa și de a petrece timp de calitate alături de cei dragi.

De asemenea, cu siguranță cu toții am avut momente în care nu am dedicat timp suficient familiei și am trăit (sau trăim) încă acest regret, însă perioada actuală ne oferă această posibilitate mai mult ca niciodată. În ziua de Paște, putem răsfoi albumele cu fotografii ale familiei noastre, ne putem aminti cu drag de cele mai frumoase momente petrecute alături și ne putem bucura că am avut șansa să avem parte de astfel de clipe împreună. În caz că distanțarea socială ne-a determinat să ne auto izolăm fără cei apropiați, putem oricând să păstrăm aparența apropierii fizice. Prin intermediul rețelelor sociale și al apelurilor video, putem comunica instant de oriunde ne aflăm și putem schimba informații rapid cu cei dragi. 

 

Paștele pe timp de carantină
Paștele pe timp de carantină

Important în perioada Sărbătorilor Pascale este să îmbrățișăm semnificația sa religioasă, să ne acordăm un răgaz pentru a reflecta asupra celor mai importante aspecte ale vieții noastre, să mulțumim și apreciem tot ceea ce are valoare pentru noi, să fim recunoscători. Astfel, ne vom elibera de tensiunile zilnice, de stres și anxietate, și vom merge în continuare înainte. Cu gânduri pozitive, recunoștință și încredere, această perioadă de incertitudine va trece!

 

Totodată, pentru a pătrunde cu adevărat în spiritul Sărbătorilor, putem să confecționăm diverse obiecte decorative de Paște cu ce avem la îndemână în locuință, precum un coș de ouă sau decorațiuni de agățat pe perete, totul printr-un simplu „search”pe Google. Este un mod facil și interesant de a ne petrece timpul și de a învăța lucruri noi. 

Rămâi optimist

Poate că Sărbătorile de anul acesta nu vor arăta așa cum ne-am obișnuit în anii trecuți, însă trebuie să conștientizăm că, faptul că stăm la domiciliu, reprezintă cea mai bună măsură de a-i proteja pe cei din jur și comunitățile din care facem parte. Cu pozitivism, creativitate și entuziasm, putem face ca Sărbătorile de anul acesta să fie la fel de frumoase ca în orice alt an!

Avem cookies!
Acest site folosește module cookie pentru analiză și conținut personalizat.
Dacă navigați în continuare în acest site, sunteți de acord cu această utilizare.