Telefon:

031 425 42 63

Belvedere Office Building

Baba Novac 19A, Sector 3

Microsoft și ASE au lansat „AI Lab in Cloud”

Microsoft și Academia de Studii Economice (ASE) din București au lansat, ieri, în cadrul unui parteneriat, „AI Lab in Cloud”, primul laborator în cadrul căruia studenții de la ASE pot experimenta ultimele inovații în tehnologia informației și pot să-și antreneze competențele într-o economie unde fiecare organizație va deveni una digitală, dezvoltându-și astfel aptitudinile tehnice, cât şi cele de inovaţie în business.

Pe durata cursurilor, care se vor încheia la finalul lunii mai a anului curent, 25 de studenți vor fi îndrumați de 11 ingineri de sistem de la Microsoft.

Totodată, reprezentanții Microsoft au menționat că se dorește ca pe viitor să se discute mai mult despre inteligența artificială precum și despre Edge Computing – procesul prin care calculele și procesarea datelor sunt mutate de la serverele centralizate la sursă – la dispozitivele care colectează aceste date (Edge Devices).

Violeta Luca, General Manager Microsoft România, a declarat în cadrul evenimentului de lansare de ieri: “Mediul privat trebuie să facă o prioritate din dezvoltarea talentului şi din strategia privind forţa de muncă viitoare. O investiţie constantă în formarea de abilităţi digitale în rândul studenţilor, profesorilor şi cercetătorilor va rămâne esenţială pentru dezvoltarea competitivă a societăţii româneşti”.

Potrivit specialiștilor prezenți ieri la eveniment, utilizatorii laboratorului au acces la infrastructuri virtuale scalabile în funcţie de proiectul la care lucrează, de la un procesor la putere de calcul de ordinul zecilor de mii de procesoare. Aceştia pot crea şi testa algoritmi de inteligenţă artificială, machine learning, pot simula orice mediu de test de pe aproape orice platformă sau sistem de operare, pot stoca şi gestiona volume practic nelimitate de date şi nu în ultimul rând, pot dezvolta ei însăşi noi aplicaţii şi platforme.

Totodată, rectorul ASE, Nicolae Istudor, a precizat faptul că acest laborator este cea de-a 14-a sală deschisă în cadrul ASE cu sprijinul companiilor private, adăugând că are loc o îmbunătățire a relației economico-sociale dintre companii și mediul academic.

Tema principală a primului curs susţinut în laboratorul de cloud, începând cu luna martie, se va concentra pe ultimele inovaţii în tehnologia informaţiei prin intermediul Azure, platforma de cloud computing a Microsoft. Vor urma apoi cursuri în care accentul este pus pe inteligenţa artificială, astfel că studenţii de la ASE vor putea veni cu idei şi proiecte noi.

Aceasta este doar una dintre inițiativele Microsoft în acest domeniu, un alt demers din această sferă fiind „AI Business School”, un proiect prin care compania și-a propus să ofere cursuri gratuite antreprenorilor și managerilor din toată lumea.

Proiectul „AI Business School” a fost lansat anul trecut, iar prin intermediul său, compania

pune studii de caz și cursuri video la dispoziția oamenilor de afaceri de la nivel global, scopul fiind acela de a-i ajutasă implementeze cu succes strategii AI în organizațiile lor.

Cursurile din cadrul AI Business School se concentrează pe patru mari teme: strategie, cultură, elemente de bază despre tehnologie și etica în inteligența artificială, relatează surse de presă.

Potrivit acestora, AI Business School a fost dezvoltată în parteneriat cu INSEAD, o școală de afaceri postuniversitară cu campusuri în Europa, Asia și Orientul Mijlociu, și oferă perspective din partea unor directori din diferite industrii și funcții operaționale despre depășirea principalelor provocări cu care se confruntă atunci când utilizează AI în organizații.

Ramona Radu – ramona.radu@romaniansmartcity.ro
Coordonator Smart City Magazine

Avem cookies!
Acest site folosește module cookie pentru analiză și conținut personalizat.
Dacă navigați în continuare în acest site, sunteți de acord cu această utilizare.