Telefon:

031 425 42 63

Belvedere Office Building

Baba Novac 19A, Sector 3

Microîntreprinderile și întreprinderile mici și mijlocii din Moldova primesc un impuls financiar semnificativ cu sprijinul Uniunii Europene

Chișinău, 10 Aprilie 2024 – Microîntreprinderile și întreprinderile mici și mijlocii (MSME) din Moldova primesc un impuls financiar semnificativ cu sprijinul Uniunii Europene, prin intermediul EIB Global și în parteneriat cu MAIB, cea mai mare bancă din Moldova.

EIB Global a semnat un împrumut de 50 de milioane de euro cu maib, concentrându-se pe investiții verzi pentru afacerile mai mici. De asemenea, EIB Global pune la dispoziție o garanție parțială de portofoliu, susținută de Comisia Europeană, care va permite maib să extindă un împrumut suplimentar de 44 de milioane de euro către MSME-uri.

Pachetul financiar oferit de maib va include împrumuturi în condiții avantajoase pentru MSME-uri și întreprinderi de dimensiuni medii, sporind astfel accesul la finanțare și potențialul de a genera ocuparea forței de muncă și creșterea economică.

Împrumutul de 50 de milioane de euro acordat de EIB maib este destinat să îmbunătățească accesul la finanțare și să stimuleze investițiile verzi. Cel puțin 10% din suma împrumutului va fi dedicată proiectelor verzi, contribuind astfel la acțiunea climatică și la sustenabilitatea mediului. MSME-urile și întreprinderile de dimensiuni medii din Moldova vor beneficia de împrumuturi în condiții atractive, cum ar fi perioade lungi de rambursare, rate ale dobânzii avantajoase și opțiunea pentru denominare în valute străine și în Leu moldovenesc.

Macar Stoianov, vicepreședinte al Consiliului de Administrație al maib, a declarat: „Suntem încântați să colaborăm cu Banca Europeană de Investiții și suntem recunoscători pentru încrederea pe care ne-a acordat-o. Maib are o expertiză foarte solidă în acordarea de credite afacerilor moldovenești din toate sectoarele, și avem capacitatea de a asigura că aceste fonduri stabile pe termen lung vor fi folosite eficient pentru proiecte pe teren în Moldova pentru a stimula dezvoltarea economică.”

Mai multe detalii despre această inițiativă sunt disponibile pe site-ul oficial al EIB: www.eib.org/press 

Avem cookies!
Acest site folosește module cookie pentru analiză și conținut personalizat.
Dacă navigați în continuare în acest site, sunteți de acord cu această utilizare.