Email

info @ arsc.ro

Belvedere Office Building

Baba Novac 19A, Sector 3

Internet of Things (IOT) este o paradigmă de comunicare recentă, care prevede un viitor apropiat, în care obiectele din viața de zi cu zi vor fi echipate cu microcontrolere, un transmițător-receptor pentru comunicații digitale și stive de protocol adecvate, pe care le vor face capabile să comunice unul cu altul și cu utilizatorii, devenind o parte integrantă a internetului. Conceptul de IOT, prin urmare, își propune să facă internetul chiar mai captivant și omniprezent.

Mai mult decât atât, prin facilitarea accesului facil și interacțiunea cu o gamă largă de dispozitive, cum ar fi, de exemplu, aparate de uz casnic, camere de supraveghere, senzori de monitorizare, elemente de acționare, display-uri, vehicule, și așa mai departe, IOT va stimula dezvoltarea unui număr de aplicații care utilizează potențialul enorm al sumelor și varietății datelor generate de astfel de obiecte pentru a oferi noi servicii cetățenilor, întreprinderilor și administrațiilor publice.

Această paradigmă, într-adevăr își găsește aplicabilitate în multe domenii diferite, cum ar fi sistemele de automatizare a caselor, automatizări industriale, ajutoare medicale, asistență medicală mobila, asistență oamenilor bătrâni, gestionarea inteligentă a energiei și a rețelelor inteligente, auto, gestionarea traficului, și multe altele.

În acest scenariu complex aplicarea paradigmei IoT la un context urban prezintă un interes deosebit, deoarece acesta răspunde puternic îndemnurilor făcute de multe guverne naționale să adopte soluții TIC în managementul afacerilor publice, realizând astfel așa-numitul Smart City concept.

Deși nu există încă o definiție formală și larg acceptată a „Smart City„, scopul final este de a face o mai bună utilizare a resurselor publice, creșterea calității serviciilor oferite cetățenilor, reducând în același timp costurile operaționale ale publicului administrații. Acest obiectiv poate fi urmărit prin dezvoltarea unui IoT urban , adică, o infrastructură de comunicații care oferă acces unificat, simplu și economic la o multitudine de servicii publice, declanșând astfel, potențiale sinergii și creșterea transparenței față de cetățeni.

Prin urmare, aplicarea paradigmei la IOT Smart City este deosebit de atractivă pentru administrațiile locale și regionale care  pot deveni primii utilizatori ai tehnologiilor, acționând astfel pentru adoptarea paradigmei IoT pe o scară mai largă.

Avem cookies!
Acest site folosește module cookie pentru analiză și conținut personalizat.
Dacă navigați în continuare în acest site, sunteți de acord cu această utilizare.