Telefon:

031 425 42 63

Belvedere Office Building

Baba Novac 19A, Sector 3

Intracom Telecom anunță lansarea unei soluții inovatoare dedicata centrelor de date Telco eficiente din punct de vedere energetic la MWC 2024

Atena, Grecia – februarie 2024 – Intracom Telecom, o companie globală de sisteme tehnologice și furnizor de soluții, urmează să prezinte cea mai recentă inovație a sa care se axează pe centrele de date telco eficiente din punct de vedere energetic, în cadrul evenimentului MWC Barcelona, care va avea loc în perioada 26-29 februarie 2024.  La standul 7B44 al companiei, din sala 7, va fi prezentată soluția Dynamic Datacenter Sizing (DDS), o funcție esentiala a platformei NFV-RI ,de dimensionare dinamică a centrelor de date proiectata sa asigure un nivel ridicat de energie si eficienta energetica în centrele de date telco.

DDS marchează un progres semnificativ în ceea ce priveste realizarea de infrastructura de telecomunicatii sustenabila. Acesta se bazează pe succesul platformei NFV-RI™ în ceea ce privește îmbunătățirea consumului de energie și a eficienței energetice în diferite zone ale retelei de telecomunicatii, inclusiv in zona centrală a retelelor de telecomunicatii mobile. Ceea ce face ca DDS să fie deosebit este utilizarea tehnologiilor AI de ultimă generație pentru a ajusta utilizarea resurselor în timp real, pe baza cererii preconizate. Acest lucru se întâmplă atât în cadrul implementărilor Kubernetes atat on-premise cat si în cloud, ceea ce duce la o reducere substanțială a consumului de energie și a costurilor centrelor de date de telecomunicații.

În practică, DDS și-a dovedit eficiența în cadrul unor proiecte de evaluare la scară largă pentru doi mari furnizori de servicii cloud, reducând costurile cu până la 30%.

Sotiris Bithas, Director de Marketing al Soluțiilor Software de la Intracom Telecom, a declarat: „Pe măsură ce industria de telecomunicații continuă să evolueze, imperativul pentru soluții eficiente din punct de vedere energetic devine  din ce în ce mai important. DDS de la NFV-RI reprezintă angajamentul nostru de pionierat in domeniul inovațiilor sustenabile care să conducă la eficiență operațională și responsabilitate fata de mediul inconjurator.”

INTRAROM este membru al celei mai active comunități Smart City din România. Intrarom este o subsidiară a Intracom Telecom Group, un furnizor global de sisteme și soluții de telecomunicații. Grupul inovează în domeniul accesului și transmisiei wireless, oferă un portofoliu competitiv de soluții software pentru telecomunicații și combină ofertele sale cu o gamă completă de servicii profesionale.

Avem cookies!
Acest site folosește module cookie pentru analiză și conținut personalizat.
Dacă navigați în continuare în acest site, sunteți de acord cu această utilizare.