Telefon:

031 425 42 63

Belvedere Office Building

Baba Novac 19A, Sector 3

Întâlnirea Anuală ARSC – Leaders Meeting, 7 Decembrie 2023

În data de 7 decembrie, la Palatul Parlamentului, Asociația Română pentru Smart City (ARSC) a organizat cu succes Întâlnirea Anuală a Liderilor din Industria Smart City, marcând o etapă semnificativă în dezvoltarea comunităților inteligente din România. Întâlnirea Anuală a reunit persoanele, companiile și instituțiile cheie implicate în această transformare, fiind prezente cele mai importante companii din Industrie cu venituri de miliarde de euro, zeci de mii de angajați și integratori ai celor mai inovative tehnologii.

Participanți: 24pay, Ambasada Israel, Ambasada SUA, Anadolu Automobil Rom, Asseco SEE, BAT România, Beia Internațional, Bitcom, BMF, Bosch, Confident Agency, Conect X, Dell România, eMobility Rentals, Enterteq, Euro Jobs, Feralla, Flash Lighting Services, Geo Data Services, Graphtec, Huawei, Humans AI, Integrisoft, Intrarom, Klarwin, Lenovo, Microsoft, Network One Distribution, Omega CM, Orange, PayPoint, Phoenix Media, Prysmian Group, RCS-RDS, RealWorld Systems, Regista, Safe Tech, Scala, Scope Systems, SelfPay, Simavi, Sixense, Top Metrology, Truix, Tud Consult, UP România, Urban Scope, Urbio România, Vantage Towers, Vodafone, Zitec.

Reflectând asupra anului 2023, Președintele ARSC, Eduard Dumitrașcu, a descris 2023 ca fiind un an „foarte bun, dar dificil” pentru industria Smart City, caracterizat de provocări, modificări legislative sau anulări ale unor proiecte sau finanțări. Cu toate aceste dificultăți, majoritatea partenerilor ARSC și-au depășit cifrele propuse pentru 2023, implementând o varietate de proiecte și anticipând mai multe proiecte în lunile următoare pe măsură ce contractele semnate de autoritățile locale vor ieși la licitație – câteva mii de contracte cu finanțări vor ajunge în administrația locală și centrală în perioada următoare.

Anul 2023 a fost, de asemenea, unul de adaptare și muncă intensă, cu momente de frustrare și provocări în procesele administrative, cum ar fi lansarea licitațiilor și respectarea termenelor de plată. „Eficiența Proceselor Administrative rămâne o preocupare principală pentru noi”, a subliniat Eduard Dumitrașcu, președintele ARSC.

Un moment important al evenimentului a fost anunțarea proiectului Green Exchange, o inițiativă ARSC dezvoltată în parteneriat cu Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD), care va beneficia de finanțări semnificative în perioada următoare. Green Xchanges este o platformă inovatoare care facilitează tranzacționarea creditelor de carbon și susține inițiativele de reducere a emisiilor, contribuind astfel la dezvoltarea durabilă a orașelor și comunităților.

Evenimentul a cuprins, de asemenea, paneluri de discuții, prezentări și sesiuni de networking, evidențiind provocările și oportunitățile în industria orașelor inteligente.

În încheiere, ARSC Leaders Meeting 2023 nu a fost doar o celebrare a prezentului, ci și un pas decisiv spre viitor. Cu proiecte precum City Air, Green Exchange sau NetZeroCities și un accent continuu pe inovație și sustenabilitate, ARSC se poziționează în fruntea transformării urbane inteligente în România.

Ne bucurăm pentru un 2023 plin de realizări, cu parteneriate strategice și lansări de produse cum ar fi Smart Finance, Smart City Excellence Rating Tool și Green Xchange. Privind spre 2024, suntem pregătiți să accelerăm urbanizarea inteligentă, sustenabilitatea și digitalizarea, adoptând noi tehnologii cum ar fi AI și IoT, pentru a crește eficiența urbană și calitatea vieții, făcând orașele noastre mai reziliente, sustenabile și incluzive.

Mulțumim frumos tuturor celor care au contribuit la aceste realizări. #SmartCity chiar face diferența!

Aceste resurse vă vor permite să retrăiți experiența evenimentului și să împărtășiți momentele memorabile cu partenerii și colegii dumneavoastră.

Galeria Foto a Evenimentului disponibilă aici
Înregistrarea Video a Evenimentului

Avem cookies!
Acest site folosește module cookie pentru analiză și conținut personalizat.
Dacă navigați în continuare în acest site, sunteți de acord cu această utilizare.