Go Paperless – Webinar Smart City – PNRR și soluțiile digitale pentru educație

Webinar Smart City microsoft

Go Paperless with Microsoft 

Go Paperless este tema abordată în cadrul Webinar Smart City #106,o temă extrem de antrenantă, care a abordat diversitatea soluțiilor pe care le au la dispoziție autoritățile publice pentru digitalizare. Digitalizarea în școli, fondurile pentru educație, importanța reducerii abandonului școlar sunt doar câteva dintre aspectele dezbătute.

Invitații webinarului prezentat de Eduard Dumitrașcu, Președintele ARSC, au fost Ana-Maria Bărbuță, Small and Medium Business Lead la Microsoft România, Marilena Ionașcu, Education Director la Microsoft România și Adrian Drăgan de la I-Tom Solutions. Acestia au discutat despre situația actuală din instituțiile publice și ce soluțiile propuse de Microsoft pentru tranziția spre instituții digitalizate.

Ana-Maria Bărbuță a amintit rezultatele unui studiu condus de Microsoft România și partenerii săi, care atestă că în momentul de față sunt cinci generații care formează forța de muncă actuală, de la cei obișnuiți cu foaia și pixul, la cei care se descurcă deja foarte bine la utilizarea calculatorului. Dintre aceștia, 49% sunt eligibili pentru lucrul de acasă. 

Soluțiile inteligente pentru administrația publică oferite de Microsoft au următoarele caracteristici:

  • Determină creșterea economică și dezvoltarea sustenabilă;
  • Activează experiențe digitale personalizate;
  • Livrează servicii sigure și de încredere;
  • Construiesc un viitor rezilient și sustenabil.

Soluții inteligente pentru finanțele publice și pentru sistemul educațional

Cei doi experți, Marilena Ionașcu, Education Director la Microsoft România și Adrian Drăgan de la I-Tom Solutions au pus în discuție soluțiile de digitalizare și contextul actual din perspectiva mediului educațional. Marilena Ionașcu a anunțat lansarea primelor două proiecte de educație care au beneficiat de fonduri de la PNRR: unul pentru reducerea abandonului școlar din zona preuniversitară, unde autoritățile locale sunt direct implicate și un alt proiect ce presupune digitizarea universităților. Ambele proiecte însumează peste 500 de milioane de Euro. Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS), presupune o sumă de aproximativ 50 de milioane de euro alocați pentru digitalizare, astfel încât fiecare școală poate utiliza între 20-25% din bugetul primit pentru proiecte din zona IT.  Detalii suplimentare aici.

Catalogul clasic devine istorie

Adrian Drăgan a prezentat platforma 24edu, prima platformă românească ce a fost integrată cu pachetul Office 365, adică utilizatorii se pot loga cu o mai mare ușurință la 24edu prin intermediul infrastructurii Microsoft. Din septembrie școlile vor putea renunța la catalogul scriptic achiziționând o soluție de management școlar cum ar fi catalogul electronic 24edu.  Acest catalog respectă toate normele impuse de către Ministerul Educației. Câteva dintre beneficiile profesorilor vizavi de această soluție inteligentă sunt următoarele: ușurința cu care pot fi introduse datele în sistem, platforma poate realiza si trimite rapoarte semestriale/anuale către direcțiune, către inspectorat, etc., mai mult informațiile pot fi accesate în timp real atât de către profesori și directori, dar și de către elevi.

Webinarul poate fi vizionat aici

Webinar Smart City este live, în fiecare joi, de la ora 11:00

Pentru informații suplimentare accesați arsc.ro

 

Avem cookies!
Acest site folosește module cookie pentru analiză și conținut personalizat.
Dacă navigați în continuare în acest site, sunteți de acord cu această utilizare.