Email

info @ arsc.ro

Belvedere Office Building

Baba Novac 19A, Sector 3

Fabrică de camioane și autobuze la Baia Mare de peste 16.000 mp

Videoconferința Caravana Smart City Sibiu, organizată de Asociația Română Pentru Smart City, împreună cu Primăria Municipiului Sibiu a reunit expertiza a trei municipalități, Sibiu, Iași și Cluj Napoca, precum și experți ai Băncii Mondiale, EIT Urban Mobility, Universitatea Politehnica din București, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu și reprezentanți ai mediului privat. 

Tema videoconferinței a fost Mobilitatea urbană în Sibiu și a prezentat viziunea de dezvoltare a municipiului Sibiu, precum și pașii concreți întreprinși pentru transformarea sa într-un oraș inteligent. Sibiul are în plan dezvoltarea tuturor verticalelor smart city, cu accent asupra smart living și smart mobility.

Piste sigure pentru sibieni

Ne concentrăm foarte mult pe pistele de biciclete. Ele nu sunt încă utilizate la maxim, dar sperăm ca acest lucru se va schimba atunci când vom avea mai multe piste sigure. Numai în ultima lună am dat în funcțiune 8,2 kilometri de piste. Însumează încă 16,5 kilometri, urmează pistele de pe malul Cibinului” a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu în cadrul videoconferinței Caravana Smart City Sibiu ce a avut în 26 octombrie.

Mircea Cirț, fondatorul ATP Group, a adus în dezbatere importanța dezvoltării infrastructurii cu implicarea autorităților, apreciind că este nevoie de o accelerare și dezvoltare a înțelegerii direcțiilor viitorului, spre transport cu emisii zero:

În România avem o țintă mai redusă față de alte țări cu ținte mai ambițioase. Spre exemplu, țările din vest au ca obiectiv ca din luna august (2021) să realizeze cel puțin 45% din înmatriculări pentru autovehicule cu emisii zero

Acesta a mai arătat în cadrul videoconferinței importanța planificării:

Este nevoie de o foarte bună gospodărire, inclusiv la nivelul orașelor pentru a atinge anumite ținte. Noi, spre exemplu, pentru fabrica de autobuze pe care o construim la Baia Mare pe o suprafață de 16.000 mp, am constatat că putem instala panouri solare care să genereze 2000 kw, ceea ce ne arată că este foarte important să economisim încă din etapa de proiectare

Municipalitatea a înlocuit toată flota de autobuze și a introdus Linia Verde, o linie dedicată exclusiv microbuzelor electrice. 

Primul autobuz electric românesc, ATP Bus e-UpCity, în teste la Sibiu

Primul autobuz electric românesc, ATP Bus e-UpCity, este testat în municipiul Sibiu, timp de două săptămâni, pe cele şapte trasee şcolare. Vehiculul, cu baterii având autonomie de minim 200 km în oraş, are 83 de locuri şi o lungime de 12,18 m. 

Potrivit reprezentanților Primăriei Municipiului Sibiu, autobuzul electric românesc a circulat, în 18 octombrie, pe traseul E1 pentru elevi, care asigură legătura între cartierul Magnolia şi unități de învățământ din centrul orașului.

Autobuzul electric ATP Bus e-UpCity a fost lansat oficial, pe 13 mai. Preţul de achiziţie al unui asemenea tip de vehicul porneşte de la 350.000-450.000 de euro şi poate creşte, în funcţie de dotări. Conform producătorului, autobuzul 100% electric are omologare europeană și poate răspunde nevoilor urbane de înlocuire a autobuzelor vechi şi poluante, dar şi solicitărilor de optimizare a costurilor.

Partenerii principali ai evenimentului: Network One Distribution, Dell Technologies, Intel, ATP Bus, Sky Park Systems, Urban Tech, Dewatering & Silent Piling, BMF Grup.

Parteneri instituționali: Primăria Municipiului Sibiu, Universitatea Politehnica București, Universitatea Ecologică București, Institutul pentru Libertate și Democrație, Fonduri-structurale.ro, Asociația Nature Talks.

Parteneri media: Agerpres, Bursa.ro, Business Review, 2value.ro, iBusiness România, Financiarul.ro, Matek.ro, Trenchless România Magazine, Transilvania Business Magazine.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=hNwQyel50OA[/embedyt]

Avem cookies!
Acest site folosește module cookie pentru analiză și conținut personalizat.
Dacă navigați în continuare în acest site, sunteți de acord cu această utilizare.