Telefon:

031 425 42 63

Belvedere Office Building

Baba Novac 19A, Sector 3

Expert World Bank: În 2020, România a depășit Slovacia, ca PIB pe cap de locuitor, iar anul acesta țara noastră a depășit Ungaria

România este țara cu cea mai mare dinamică din Europa. Pentru prima oară am depășit Ungaria

Marcel Ionescu Heroiu, Expert Senior Dezvoltare Urbană Banca Mondială a subliniat în cadrul intervenției sale, la videoconferința Caravana Smart City Sibiu, evoluția economică a țării noastre, apreciind că cifrele plasează România drept țara cu cea mai bună dinamică din Europa, una cu cele mai bune dinamici economice din lume.

În 2020, România a depășit Slovacia, ca PIB pe cap de locuitor, iar anul acesta țara noastră a depășit Ungaria, ceea ce este o performanță economică unică, este o premieră. Dacă tendințele se mențin într-un orizont de timp de unul-doi ani, vom depăși Polonia”. 

Zonele urbane funcționale generează 98% din PIB

Acesta a vorbit despre importanța menținerii atractivității zonelor urbane funcționale și capitalul uman pe care îl atrag:

Zonele urbane funcționale din România sunt cele care duc greul economiei, acestea fiind zonele unde, cel puțin 15% din forța de muncă face naveta către un oraș sau municipiu, ele generând 98% din PIB-ul României. Astfel, dacă ele nu funcționează, economia nu merge. Practic, ceea ce contează sunt oamenii, productivitatea și consumul. 

Expertul World Bank a mai subliniat corelarea între leadershipul local și dezvoltarea locală, apreciind că orașele dezvoltate aduc beneficii pe mai multe domenii, inclusiv sănătatea, arătând că Sibiul este în top 5 la rata de vaccinare la nivel național.

Videoconferința Caravana Smart City Sibiu, organizată de Asociația Română Pentru Smart City, împreună cu Primăria Municipiului Sibiu a reunit expertiza a trei municipalități, Sibiu, Iași și Cluj Napoca, precum și experți ai Băncii Mondiale, EIT Urban Mobility, Universitatea Politehnica din București, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu și reprezentanți ai mediului privat. 

Tema videoconferinței a fost Mobilitatea urbană în Sibiu și a prezentat viziunea de dezvoltare a municipiului Sibiu, precum și pașii concreți întreprinși pentru transformarea sa într-un oraș inteligent. 

Partenerii principali ai evenimentului: Network One Distribution, Dell Technologies, Intel, ATP Bus, Sky Park Systems, Urban Tech, Dewatering & Silent Piling, BMF Grup.

Parteneri instituționali: Primăria Municipiului Sibiu, Universitatea Politehnica București, Universitatea Ecologică București, Institutul pentru Libertate și Democrație, Fonduri-structurale.ro, Asociația Nature Talks.

Parteneri media: Agerpres, Bursa.ro, Business Review, 2value.ro, iBusiness România, Financiarul.ro, Matek.ro, Trenchless România Magazine, Transilvania Business Magazine.

Avem cookies!
Acest site folosește module cookie pentru analiză și conținut personalizat.
Dacă navigați în continuare în acest site, sunteți de acord cu această utilizare.