Ești pregătit să devii cetățean digital?

Asociația Română pentru Smart City btw

Comunicat de presă – Asociația Română pentru Smart City

București, 16 Iunie 2022

Ești pregătit să devii cetățean digital?

Asociația Română pentru Smart City (ARSC), principala autoritate a Industriei Smart City din România, participă la festivalul tehnologiei, Bucharest Tech Week 2022, în perioada 17 -19 iunie 2022, în Piața Constituției. Cea de-a șasea ediție a Bucharest Tech Week are la bază dorința de schimbare a modului în care trăim și gândim, simbioza dintre viața așa cum o știam înainte și așa cum este ea azi. 

Asociația Română pentru Smart City va emite primele diplome de cetățean digital

Asociația Română Pentru Smart City invită vizitatorii expoziției la standul său, unde în urma unui test de competențe digitale, cei care promovează vor primi diploma de cetățean digital. Educația digitală este una dintre prioritățile organizației, și face parte din activitățile de bază pe care ARSC le promovează în cadrul Centrului de Incluziune Digitală, concept inovator, lansat la finalul anului 2021. 

Activăm comunitatea, premiem implicarea! 

Tot la standul asociației va fi organizat concursul Bucharest Smart City Challenge by ARSC, în urma căruia cei care vin la Tech Expo și înscriu cele mai bune proiecte pentru o capitală inovatoare vor fi premiate. Premiul constă într-un gadget potrivit contextului actual, în care foarte multe persoane încă lucrează, respectiv remote: Lenovo ThinkSmart View. 

Măsurăm calitatea aerului. Știm ce respirăm? 

Vizitatorii pot afla în timp real calitatea aerului din zona în care va fi organizat evenimentul, deoarece la standul ARSC sunt montate stațiile de măsurare a calității aerului utilizate în cadrul programului City Air – primul program național de monitorizare a calității aerului din școli. Senzorii măsoară în timp real particulele în suspensie PM 1, PM 2.5, PM 10, umiditatea, presiunea atmosferică și temperatura. Programul City Air este o inițiativă ARSC, lansat în 2021, și este un proiect selectat de UNESCO și finalist al competiției Orange 5G Challenge. City Air este implementat cu succes în școlile din București, Ilfov și Constanța. 

Vineri, 17 Iunie deschidem Tech Stage la ora 14.30 și continuăm cu un panel moderat de Eduard Dumitrașcu, Președinte, Asociația Română pentru Smart City.

Digitalizarea orașului – propuneri, obstacole, soluții

  • Stelian Bujduveanu, Viceprimarul General al Municipiului București
  • Dragoș Tohănean, Vicepreședintele Autorității pentru Digitalizarea României
  • Anda Badea, Consilier Local Primăria Sectorului 2
  • Mihai Anghel, Director general la Direcția de Mobilitate Urbană
  • Bunea Valeriu Florin, Director executiv, Direcţia de Informatizare a Serviciilor Publice, Sector 6

Vă așteptăm cu entuziasm la Bucharest Tech Week, evenimentul care transformă Bucureștiul în capitala internațională a tehnologiei.

Share:

Facebook
LinkedIn
WhatsApp

Avem cookies!
Acest site folosește module cookie pentru analiză și conținut personalizat.
Dacă navigați în continuare în acest site, sunteți de acord cu această utilizare.

Smart City România

newsletter

În fiecare sâmbătă dimineață îți trimitem cele mai importante știri din Industria Smart City!