Telefon:

031 425 42 63

Belvedere Office Building

Baba Novac 19A, Sector 3

Cum să fii productiv pe timp de carantină 

Destul de brusc, omenirea și-a schimbat stilul și modul de viață „peste noapte”, fiind nevoită să se adapteze la noul context pe care îl trăim cu toții. Dacă ieri nu știam cum să lucrăm de acasă și nu practicasem acest lucru niciodată, astăzi trebuie să ne adaptăm și să îmbrățișăm această practică pe termen nedefinit, bineînțeles, exceptând acel procent al populației care nu își poate desfășura activitatea de acasă și către care se îndreaptă gândurile noastre zi de zi.

HomeWork

Desfășurarea activității profesionale de la domiciliu îmbinată cu gestionara vieții de familie poate genera provocări și dificultăți, iar lucrurile pot să nu aibă loc cum ne-am dori. Ne putem confrunta cu incapacitatea de a ne concentra în realizarea task-urilor de la serviciu, cu lipsa de productivitate și de eficiență și cu sentimente de stres sau anxietate care ne pot afecta starea de spirit și activitatea pe ansamblu. Însă, putem găsi soluții pentru a preveni sau rezolva toate aceste probleme. 

Cunoașterea și curiozitatea

Unul dintre lucrurile care ne poate stimula activitatea și productivitatea în munca pe care o desfășurăm este dorința de cunoaștere și curiozitatea. Nemaiavând posibilitatea de a interacționa face to face, avem timp acum să ne perfecționăm și să facem toate acele lucruri de care nu am avut timp niciodată, precum îmbunătățirea unor aptitudini pe care le avem sau  să învățăm să folosim un program nou pe calculator care ne poate ajuta să gestionăm mai bine activitatea profesională.

Mai mult, este important să ne adaptăm și să ne familiarizăm cu tehnologia și toate instrumentele software, precum programe de monitorizare a activității sau platforme de videoconferințe, și să ne folosim de acestea pentru a deveni mai productivi((https://www.forbes.com/sites/stephanieburns/2020/03/25/how-to-stay-productive-under-quarantine/#3fc8e5d76a80)).

Sănătatea emoțională

În această perioadă, sănătatea mentală și emoțională a tuturor care stau și muncesc de acasă este esențială pentru asigurarea unui echilibru fizic și spiritual care contribuie în ultimă instanță la productivitatea noastră în câmpul muncii online. În primul rând, ne putem o crea o structură mintală, bazată pe o rutină clară, pentru a ne detașa de amalgamul de decizii pe care trebuie să le luăm zilnic și pentru a limita nivelul de nesiguranță. De asemenea, trebuie să învățăm să lucrăm SMART, mai exact, să ne concentrăm pe calitatea muncii și nu pe cantitate și să abordăm acele sarcini care sunt de o deosebită importanță.

Sănătatea emoțională

Pentru a avea o productivitate sporită, mai întâi de toate trebuie să avem grijă de noi înșine, atât din punct de vedere fizic (prin menținerea unui stil de viață sănătos), cât și din punct de vedere emoțional. Putem desfășura activități de relaxare, de detașare de la mediul extern și grijile pe care le avem, precum cititul, activitățile sportive, activități culturale online (teatru, operă online), dezvoltarea de hobby-uri noi sau orice alte activități care ne plac și ne relaxează mintea și corpul. 

Concentrare și productivitatea

Chiar dacă poate fi dificil să ne desfășurăm activitatea profesională în preajma celorlați membri ai familiei cu care ne aflăm în carantină, ne putem consolida capacitatea de concentrare și productivitatea prin desfășurarea sarcinilor de serviciu într-un loc clar stabilit, unde accesul celorlalți este limitat. Gândurile și aptitudinile noastre pot fi fructificate mult mai bine într-un spațiu personal, în care suntem singuri. Concentrarea nu este o abilitate pe care o avem, ci este o stare de spirit pe care o putem crea. De asemenea, o putem fortifica prin evitarea unor activități, precum verificarea rețelelor sociale sau activități personale pe telefonul mobil((Ibidem)).

Avem cookies!
Acest site folosește module cookie pentru analiză și conținut personalizat.
Dacă navigați în continuare în acest site, sunteți de acord cu această utilizare.