Adrian Criț (STB): Viitorul pentru STB sună bine

Începând din 31 octombrie 2022  sunt disponibile în aplicația 24Pay abonamente de călătorie integrate de 1, 6 sau 12 luni pentru călătoriile pe liniile de suprafață cu autobuzul, troleibuzul sau tramvaiul și trenul în zona metropolitană București-Ilfov, pe linia Gara de Nord-Otopeni, iar utilizatorii pot plăti abonamentele cu cardul direct din aplicație. 

Transport integrat
Prezent în sesiunea plenară a evenimentului ROPAT 2022, primul eveniment de amploare dedicat transportului public din România, Adrian Criț, director general STB SA a precizat: 
“Transportul la nivel național trebuie să fie unul integrat. De aici pleacă un șir de investiții în infrastructură, în digitalizare, în vehicule ecologice, pentru că dorința tuturor e aceea de a avea un transport integrat care să vină în sprijinul călătorilor. Călătorii trebuie să fie evidențiați și e adevărat investițiile majore pe care noi le facem, trebuie să meargă înspre dânșii.

Aplicații mobile pentru transportul în comun
Referindu-se la investițiile următoare, directorul STB SA a menționat:
“Dacă ne referim la zona metropolitană București-Ilfov trebuie să ne gândim și la investițiile efectuate și la cele viitoare. Tot ceea ce înseamnă program de transport trebuie să fie comunicat în mod automat pe ecrane în stații. Acesta e visul nostru, vis la care și Asociația Metropolitană de Transport București-Ilfov cred că s-a raliat. Dacă vorbim de digitalizare, în ultima lună elevii și studenții pot să cumpere de acasă titlurile de călătorie de la STB. Deci, un titlu de călătorie gratuit pentru elevi, respectiv cu reducere pentru studenți, se pot achiziționa utilizând aplicația YouthTB.”
YouthTB este noua aplicație mobilă a Societății de Transport București – STB SA, dedicată elevilor și studenților care frecventează unitățile de învățământ acreditate din Municipiul București sau Județul Ilfov, pentru obținerea abonamentului gratuit de transport dedicat elevilor, și cu 50% discount pentru studenți.

Investițiile în infrastructură și parcul auto
Directorul general al societății de transport bucureștene a amintit provocarea legată de infrastructură:
Sunt pași care se fac. E adevărat, infrastructura, deocamdată nu ne permite în București să facem ceea ce ne dorim, nu ne permite de multe ori, să ajungem la timp în stații, ăsta e un aspect. Pe de altă parte, trebuie să evidențiem și parcul auto, care e destul de învechit, dar eu zic că viitorul pentru STB sună bine.  
Dacă am vorbit despre infrastructură, vreau să amintesc de vehicule de transport ecologice, pentru că municipalitatea achiziționează și e în prag de recepție a 100 de tramvaie de 36 m și are deja în analiză ofertele pentru 100 de autobuze electrice, respectiv documentația de atribuire pentru troleibuze a fost publicată pe SICAP și în viitor și cu finanțare de la Administrația Fondului de Mediu o să avem troleibuzele, cu sprijinul municipalității, respectiv TPBI”. 

Digitalizarea transportului public
În încheierea intervenției sale directorul general al STB SA a precizat: “Ultima frază merge spre digitalizare pentru că cetățeanul, călătorul trebuie să fie cât mai conectat cu tot ceea ce înseamnă informația pe care o oferim. Practic, avem aplicațiile Info TB, prin care monitorizăm și aducem detalii vizavi de poziționarea vehiculelor, avem diferite metode de plată și avem titluri de călătorie integrate și din nou, și cu sprijinul Ministerului Transporturilor și al domnului Scrioșteanu, avem integrat și biletul de cale ferată, o să-l avem în viitor și în aplicația mobilă, îl avem la centrul de vânzare acum. Am început în 2012 integrarea cu Metrorexul și avem o integrare totală în momentul de față, astfel încât cetățenii plătesc aceeași valoare pentru transportul pe suprafață, respectiv pe transportul subteran”.

Reuniunea operatorilor producătorilor și autorităților din transportul public ROPAT 2022 – a avut loc în perioada 27-28 octombrie 2022 și a fost organizat de Asociația Română pentru Smart City ca un eveniment de networking, gală de premiere și conferință, exclusiv pentru operatorii de transport, autoritățile centrale și locale și pentru partenerii din domeniu ai asociației. ROPAT 2022 a adus oportunități de conectare cu profesioniștii din industrie și de a stabili noi parteneriate. Evenimentul a sărbătorit totodată cele mai importante companii, instituții, tehnologii produse și persoane care mișcă România, a conectat instituțiile din sectorul public cu tehnologiile produsele și serviciile prezentate de sectorul privat, toate acestea înțelegând sursele de finanțare disponibile pentru următorii ani. Focusul acestei ediții a fost de a identifica cele mai bune soluții pentru mobilitate integrată! Evenimentul a fost dedicat liderilor din transportul public care înțeleg cum impactează tehnologia și inovațiile, tuturor celor care modelează viitorul transportului public durabil și sustenabil.

Parteneri instituționali: Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, Camera de Comerț și Industrie a României, Primăria Capitalei, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București-Ilfov, Societatea de Transport București, Autoritatea pentru Reformă Feroviară, CFR Călători, Telecomunicații CFR, Poșta Română

Partenerii evenimentului: FIP Consulting, Network One Distribution, BMF Grup, Anadolu Automobil Rom, Orange România, Bosch Engineering, Fast Park, Bozankaya, Urban Tech, Intergas România, Institutul de Cercetări în Transporturi Incertrans, Sixense

Parteneri media: Phoenix Media, Agerpres, Radio România, stiripesurse.ro, Bursa, Financial Intelligence, Economistul, România Durabilă, The Diplomat, Administratie.ro, Jurnalul de Afaceri

Parteneri tehnologie: Samsung, Euromedia, YOOH, United Media, Graphtec

Parteneri experience: Coca Cola, Vitamin Aqua

English English Română Română

Avem cookies!
Acest site folosește module cookie pentru analiză și conținut personalizat.
Dacă navigați în continuare în acest site, sunteți de acord cu această utilizare.