Telefon:

031 425 42 63

Belvedere Office Building

Baba Novac 19A, Sector 3

Chișinău – Lansarea Platformei „Orașe și comunități sustenabile”

Lansarea Platformei „Orașe și comunități sustenabile”

Chișinău, 7 aprilie 2023

Eduard Dumitrașcu, Președintele Asociației Române pentru Smart City, susține dezvoltarea urbană inteligentă în Republica Moldova.

La invitatia domnului Victor Nicolaescu, președintele Asociației pentru Dezvoltare Locală „Smart City”, īn cadrul evenimentului de astăzi, Eduard Dumitrașcu, președintele Asociației Române pentru Smart City, a anunțat susținerea și implicarea activă a asociației în proiectele de dezvoltare urbană inteligentă din Chișinău. Acest demers vizează îmbunătățirea calității vieții cetățenilor și transformarea capitalei Republicii Moldova într-un oraș viabil, durabil și inovator.

Asociația Română pentru Smart City va pune la dispoziția noilor parteneri din Moldova expertiza, proiectele și inițiativele necesare pentru a dezvolta și implementa soluții inteligente în domeniul transportului, energiei, mediului, infrastructurii și serviciilor publice. Prin colaborarea cu asociația, guvernul și autoritățile locale, se urmărește crearea unui ecosistem urban inovator și eficient, care să aducă beneficii atât locuitorilor, cât și mediului înconjurător.

Eduard Dumitrașcu a subliniat că Asociația Română pentru Smart City are o vastă experiență în domeniu, fiind implicată în numeroase proiecte de succes din România și din alte țări europene. Acest parteneriat va facilita schimbul de cunoștințe și bune practici între experții români și cei moldoveni, contribuind astfel la creșterea calității și eficienței proiectelor implementate.

„Suntem bucuroși să ne alăturăm eforturilor autorităților din Chișinău și să contribuim la dezvoltarea unui oraș inteligent și sustenabil, care să ofere oportunități și condiții de trai îmbunătățite pentru cetățenii săi. Expertiza și experiența noastră în domeniul smart city ne permite să aducem soluții inovatoare și eficiente pentru a transforma Chișinău într-un oraș-model pentru întreaga regiune”, a declarat Eduard Dumitrașcu.

Colaborarea dintre Asociația Română pentru Smart City și autoritățile din Chișinău reprezintă un pas important în direcția transformării urbane a capitalei Republicii Moldova, iar expertiza și experiența lui Eduard Dumitrașcu și a echipei sale vor fi esențiale în atingerea acestui obiectiv.

La evenimentul de lansare a platformei „Orașe și comunități sustenabile” au participat:
Prof. Alexandru Stratan – Rector ASEM (Academia de Studii Economice din Moldova)
Dumitru Alaiba, vicepremier, ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării
Olga Ursu, viceprimarul municipiului Chișinău
Viorel Jardan, președintele raionului Strășeni
Victor Vevera, Director General ICI Bucuresti
Cristian David, membru al Consiliului consultativ pentru dezvoltare durabilă
Eduard Dumitrascu, președintele Asociației Române pentru Smart City
Belostecinic Grigore, expert în domeniul economic.

Avem cookies!
Acest site folosește module cookie pentru analiză și conținut personalizat.
Dacă navigați în continuare în acest site, sunteți de acord cu această utilizare.