Cetățeanul Inteligent vs. Pandemia de COVID-19

Află Ce Face Un Smart Citizen în timp de Pandemie. Cetățeanul Inteligent vs. Pandemia de COVID-19

 

Cetățeanul inteligent este cel mai important instrument al orașelor de astăzi, pe timp de pandemie. Orașele inteligente nu pot funcționa fără cetățeni care se adaptează, care trăiesc și acționează smart. Cetățenii trebuie să fie preocupați de îmbunătățirea permanentă a ceea ce se întâmplă în jurul lor și a propriului stil de viață.

Scopul orașelor de a deveni prospere, sustenabile și de a avea un viitor promițător pentru orice cetățean nu poate fi realizat în absența elementului central, respectiv cetățenii inteligenți. Orașele smart răspund nevoii oamenilor în timp real prin integrarea și coexistența sistemelor și a cetățenilor, a rețelelor digitale și fizice, și a inovațiilor sociale și de infrastructură.

Acțiuni ale cetățeanului inteligent în ziua de azi

Noul context generat de pandemia de coronavirus arată din ce în ce mai mult necesitatea cetățenilor de a se adapte mai ușor la schimbare, de a acționa pentru a-și susține comunitatea în care trăiesc, dar și pe celelalte, și de a reacționa în timp real la evenimentele din prezent.

Un cetățean care învață să își plătească taxele, impozitele, facturile online, care știe să comunice cu autoritățile și instituțiile publice prin intermediul internetului și care știe să găsească răspunsuri prin intermediul tehnologiei la problemele din ziua de astăzi este fundamentul oricărui oraș inteligent. 

Cetățenii SMART – temelia reușitei împotriva COVID-19

Orașele smart și soluțiile tehnologice pe care le implică se dezvoltă pentru a îmbunătăți calitatea vieții cetățenilor pe termen lung. Însă, nu trebuie pierdut din vedere faptul că îmbunătățirea mediului urban în care trăim începe cu „îmbunătățirea” propriei persoane și a activităților pe care le facem în acest sens.

Tehnologiile viitoare pe baza cărora o să funcționeze orașele în care trăim nu vor avea succes dacă cetățenii nu sunt la rândul lor inteligenți și nu se adaptează la acestea.  

Cheia

Invited Speakers - COMPLENET'20Pentru succesul societății în lupta împotriva COVID-19 și pentru o perioadă de tranziție mai facilă, cetățeanul inteligent este cheia. Reușita împotriva COVID-19 depinde în mare măsură de capacitățile cetățenilor, grupurilor de cetățeni sau chiar a instituțiilor de a interacționa constant și de a stabili o relație reciprocă de interdependență și bazată pe conectivitate.

„În prezent, toate modalitățile inteligente, automatizate care caracterizează orașele smart sunt inteligente, pentru că cetățenii se folosesc de acestea în mod inteligent. Indivizii trebuie să fie mai inteligenți decât dispozitivele pe care le folosesc în viața de zi cu zi”, spune Michael Batty, expert în City Planning la University College London. 

Orașele inteligente funcționează și ele în tandem cu locuitorii lor, în funcție de disponibilitatea și responsabilitatea acestora față de mediul în care trăiesc.

Obiectivul orașelor care investesc în soluții smart nu este de a suprasatura mediul urban cu senzori sau tehnologie, ci de a investi în capital uman.

Astfel, cetățenilor le sunt oferite numeroase oportunități, iar, în acest mod, fiecare individ poate participa la crearea viitorului orașului în care trăiesc.

Avem cookies!
Acest site folosește module cookie pentru analiză și conținut personalizat.
Dacă navigați în continuare în acest site, sunteți de acord cu această utilizare.