Email

info @ arsc.ro

Belvedere Office Building

Baba Novac 19A, Sector 3

Centrul pentru Incluziune Digitală Snagov – imagini de la deschidere

În primul rând mulțumim comunității – oamenilor implicați și dornici să dezvolte Snagovul. Ne-am simțit minunat!
 

Comuna Snagov și-a propus ținte ambițioase pentru următorii ani. Dorește să fie liderul localităților în plină dezvoltare digitală, un reper în ceea ce reprezintă comunitățile inteligente în România.

Această prezentare necesită JavaScript.

Administrația locală a comunei Snagov este determinată să pună localnicii pe primul plan, cu o viziune de transformare într-o comunitate modernă, cu tehnologie accesibilă tuturor. Pentru acest deziderat se deschide noilor tehnologii. Astfel, Primăria Snagov și Asociaţia Română pentru Smart City anunţă semnarea protocolului de colaborare pentru implementarea conceptului Smart Communities și demararea proiectului Snagov Green&Clean.

Au fost alături de noi la deschiderea primului Centru pentru Incluziune Digitală din România:
Mihai Anghel, Primar Snagov
Radu Mărginean, Administrator Public Snagov
Hubert Thuma, Președinte Consiliul Județean Ilfov
Dan Nicula, Director General ADR București – Ilfov
Dragoș C.-L. Preda, Director general Radiocom
Andrei Militaru, CEO Network One Distribution
Bogdan Nițulescu, Small, Medium and Corporate Lead Microsoft
Marilena Ionașcu, Education Director Microsoft
Valentina Frîngu, Public Sector Lead Dell Technologies
Mădălin Neculaesei, General Manager Eltek Multimedia
Laurențiu Bunescu, Director Programe de educație digitală EOS
Mihai Grădinaru, consultant digitalizare Primăria Snagov
 

Ce este

Centrul pentru Incluziune Digitală reprezintă un demers social cu ajutorul căruia creăm competențele digitale minime pentru a ne integra cu ecosistemele smart ale comunităților noastre, pentru a ne adapta la piața muncii și meseriile viitorului. Oferim gratuit un program de dezvoltare a acestor competențe în sistem all-inclusive cu posibilitate de certificare.

Care este realitatea în România?

Accesați Indicele Economiei Și Societății Digitale (DESI) 2021: Raportul Pentru România

De ce este nevoie de CID

În România sunt peste 860 de proiecte și inițiative Smart City și Smart Village. Asta înseamnă că din ce în ce mai multe comunități încep să folosească diverse tehnologii în diferite domenii – digitalizare, siguranță, educație, sănătate, transport, energie, etc.
Unul dintre cele mai importante subiecte al ultimilor 2 ani îl reprezintă digitalizarea autorităților publice locale, proces accelerat de la declanșarea pandemiei covid-19.

Aplicațiile și sistemele smart digitale folosite la nivelul multor autorități publice locale aduc nenumărate beneficii – optimizarea costurilor și a timpului necesar pentru realizarea anumitor procese, transparență, eficiență, implicare civică, etc. Dar, succesul acestor sisteme și investiții este dat de capacitatea și abilitatea cetățenilor de a folosi ecosistemul digital pus la dispoziție de instituțiile publice sau chiar de mediul privat care deasemenea se află în plin proces de transformare digitală.

Prin urmare, Centrul pentru Incluziune Digitală (CID) își propune să rezolve cea mai mare problemă a etapei de transformare digitală – adopția soluțiilor digitale de către comunitate!

Centrul pentru Incluziune Digitală (CID) vine în ajutorul comunităților asigurând acces la educație și la dezvoltarea competențelor minime necesare în actuala etapă de digitalizare a instituțiilor publice.

CID se dorește a fi un spațiu de colaborare privind furnizarea de instrumente digitale care să accelereze transparența, implicarea civică și chiar democrația participativă.

CID este un spațiu colaborativ care încearcă să dezvolte o relație între instituțiile publice și cetățeni, ascultându-i și înțelegându-le prioritățile.

Programe de pregătire pentru toate categoriile

Program de dezvoltare a competențelor digitale de bază
Program de pregătire cu privire la serviciile publice digitale oferite de municipalitate 
Resursele centrului vor putea fi puse gratuit la dispoziția tinerilor antreprenori sub forma unui HUB co-working. Aceștia vor putea veni și vor putea folosi toate resursele centrului ca și cum ar avea propriul birou.

Pentru tineri
Programul este axat pe pregătirea tehnică a abilităților pentru angajarea tinerilor cu venituri mici sau șomeri în locuri de muncă bazate pe tehnologii dintre cele mai noi folosind mediul online și telemunca. 
Ateliere pentru tineret tip after school și programe pentru perioada verii sau a vacanțelor. Tinerii lucrează cu instrumente creative online inclusiv ilustrație digitală, muzică, animație, video și multe altele.

Pentru adulți
ABC-ul competențelor digitale – inclusiv MS Office, elemente de bază pentru tehnoredactare (inclusiv crearea cv-ului), siguranță în mediul online, efectuarea unor plăți online, depunerea și solicitarea unor documente, social media, etc.

Pentru mediul de afaceri

Ajutăm antreprenorii locali să își digitalizeze afacerile prin cursuri și programe – incluziune digitală economică. În centrul acestei inițiative se află crearea unei noi comunități de afaceri locale, care să cuprindă dezvoltarea oportunităților, schimbul de experiență i bune practici, networkingul local și regional dar și accesul la cursuri gratuite.

Avem cookies!
Acest site folosește module cookie pentru analiză și conținut personalizat.
Dacă navigați în continuare în acest site, sunteți de acord cu această utilizare.