Autobuze noi pentru Drobeta Turnu Severin (Anadolu Automobil Rom)

În data de 9 Mai 2023, de Ziua Europei, au ajuns la Drobeta Turnu Severin primele două autobuze electrice din totalul de șase contractate de autoritatea locală.

Achiziția acestor autobuze electrice moderne SOR EBN 11 sunt rezultatul unei licitații finalizate cu succes anul trecut de către Primăria Drobeta-Turnu Severin. Autobuzele sunt livrate de către Anadolu Automobil Rom, unul dintre cei mai activi furnizori de vehicule electrice de transport public din România. În cursul acestui an vor fi livrate și celelalte patru unități. Tot în cadrul obiectului licitației au fost incluse și șase stații de încărcare lentă, din care trei sunt deja instalate în zona autogării din municipiul Drobeta-Turnu Severin. În plus, în zona pădurii Crihala, a mai fost instalată încă o stație de încărcare rapidă destinată încărcării acestor autobuze.
Contractul are ca scop „Creșterea mobilității urbane prin modernizarea și eficientizarea transportului public, reabilitarea căilor de rulare transport public, inclusiv piste de bicicliști și realizare sistem inteligent de trafic management” Cod SMIS 128542.

Licitația a fost câștigată de asocierea Anadolu Automobil Rom SRL (leader) în asociere cu Telelink Services Romania SRL (asociat) și Orizont Electric SRL (asociat). Valoarea totală a contractului este de
Autobuzele SOR EBN 11 au o autonomie de până la 200 de kilometri și și-au dovedit deja fiabilitatea și performanța tehnico-economică în mai multe localități din țară. Orașe precum Brașov, Zalău sau Turda beneficiază deja de mai mulți ani de astfel de vehicule, iar reacțiile pozitive ale călătorilor și operatorilor de transport public au crescut renumele acestei mărci în România.
Capacitatea de 81 de călători, dotările moderne precum instalația de aer condiționat, sistemele de validare a biletelor și rețeaua WiFi gratuită de la bordul vehiculelor sunt doar câteva din atributele autobuzelor livrate la Drobeta-Turnu Severin. În plus, sistemele video de supraveghere a salonului pasagerilor și cel de monitorizare a traseului sunt avantaje care sporesc siguranța călătorilor.
SOR EBN 11 este produs în uzinele SOR din Libchavy – Cehia, și sunt parte din familia SOR EBN care cuprinde vehicule între 8.5 și 11.5 metri. Pe lângă acestea, firma SOR produce și livrează și autobuze electrice sau diesel urbane de 12 metri.

Anadolu Automobil Rom S.R.L. este unul dintre cei mai importanți furnizori de autobuze electrice din România, având livrate sau contractate peste 200 de unități în ultimii ani. Alături de autobuzele electrice SOR, AAR mai importă și livrează vehicule electrice din gamele Karsan, Anadolu Isuzu și Temsa.

#anadoluautomobilrom #transportpublic #autobuzeelectrice #autobuzeSOR

(credit foto: informatiadeseverin.eu, SOR)

Avem cookies!
Acest site folosește module cookie pentru analiză și conținut personalizat.
Dacă navigați în continuare în acest site, sunteți de acord cu această utilizare.