Asociația Română pentru Smart City își Consolidează Expertiza în Energie Geotermală printr-o vizită de lucru în Islanda în cadrul proiectului GENEX

București, 1 septembrie 2023 – Asociația Română pentru Smart City (ARSC) se bucură să anunțe participarea sa la vizita de lucru din Islanda în cadrul proiectului GENEX – Geothermal Energy Explorer, Capacity Building of the Key Stakeholders in the Area of Geothermal Energy alături de Ministerul Mediului și Administrația Fondului pentru Mediu. Evenimentul a avut loc între 28 și 31 august și a fost organizat alături de Administrația Fondului pentru Mediu și alte entități de prim rang, inclusiv experți și oficiali guvernamentali. Această vizită face parte din proiectul GENEX – Geothermal Energy Explorer, finanțat prin mecanismul financiar SEE 2014-2021.

În timpul vizitei, Eduard Dumitrașcu, Președintele ARSC a avut oportunitatea de a discuta despre posibilitățile de implementare a tehnologiei geotermale în România cu Halla Hrund Logadóttir, Directorul General al Orkustofnun, și cu Ministrul Afacerilor Externe al Islandei, Sigríður Eysteinsdóttir.

Evenimentul a inclus prezentări din partea unor companii și organizații islandeze de renume, precum Iceland Renewable Energy Cluster și Green by Iceland. Acestea au oferit o perspectivă valoroasă asupra soluțiilor ecologice și a inovațiilor în domeniul geotermal, precum și informații valoroase privind cele mai bune practici în exploatarea energiei geotermale și adaptarea acestora la contextul românesc.

Un punct culminant al vizitei a fost vizita în Parcul geotermal Hellisheiðavirkjun, urmată de o serie de prezentări și o sesiune de întrebări și răspunsuri. Acestea au furnizat informații practice și teoretice despre potențialul geotermal al Islandei și cum acesta poate fi adaptat la nevoile României.

„Experiența acumulată în Islanda este neprețuită pentru misiunea noastră de a face din orașele și comunitățile din România locuri mai sustenabile și mai durabile. Ne uităm cu entuziasm la posibilitățile de colaborare și implementare a ceea ce am învățat în proiectele viitoare, inclusiv parteneriate cu entități publice și private,” a declarat Eduard Dumitrașcu, Președintele ARSC.

În contextul acestei vizite, ARSC are în plan organizarea unei serii de ateliere și evenimente pentru a împărtăși cunoștințele dobândite și a accelera adoptarea energiei geotermale în România.

Pentru informații suplimentare despre vizita în Islanda și alte inițiative ale ARSC, vă invităm să consultați site-ul nostru sau să ne contactați direct.

Avem cookies!
Acest site folosește module cookie pentru analiză și conținut personalizat.
Dacă navigați în continuare în acest site, sunteți de acord cu această utilizare.