Telefon:

031 425 42 63

Belvedere Office Building

Baba Novac 19A, Sector 3

ARSC la FOV 2023: Parteneriat pentru Orașele Verzi și Sustenabile

Asociația Română pentru Smart City: Parteneriat pentru Orașele Verzi

În contextul celei de-a treia ediții a Forumului Orașelor Verzi, un eveniment de referință pentru sustenabilitatea de mediu din România, Asociația Română pentru Smart City (ARSC) rămâne un partener implicat în dezvoltarea orașelor și comunităților sustenabile. Forumul, sub tema „Schimbăm perspectiva. Îmbrățișăm transformarea. Alegem acțiunea. Împreună.”, a oferit o platformă unică de dialog și colaborare, iar ARSC a jucat un rol semnificativ în promovarea soluțiilor inovatoare și tehnologiilor verzi în dezvoltarea urbană folosind cele mai noi tehnologii.

Contextul Forumului Orașelor Verzi
Forumul Orașelor Verzi reprezintă un punct de referință în calendarul evenimentelor legate de sustenabilitatea mediului în România. Acesta adună în fiecare an actorii principali din întreaga țară pentru a dezbate și promova soluții care să contribuie la transformarea orașelor în comunități mai verzi și mai inteligente.

Contribuția și parteneriatul cu ARSC
În calitate de partener al FOV 2023, ARSC a fost prezentă pe parcursul celor trei zile ale evenimentului, aducând contribuții semnificative în eforturile de a dezvolta orașele într-un mod sustenabil. Asociația și-a asumat cu determinare responsabilitatea de a transforma orașele românești în comunități inteligente, adaptate nevoilor secolului 21, prin integrarea soluțiilor inovatoare și a tehnologiilor verzi.

Atelierul de Digitalizare – facilitator ARSC
Un moment deosebit la Forumul Orașelor Verzi 2023 a fost facilitarea atelierului de digitalizare, un eveniment de referință care a adunat reprezentanți din administrația publică, companii de software și societatea civilă. Această inițiativă a creat un cadru constructiv și colaborativ pentru schimbul de idei și viziuni comune privind digitalizarea și transformarea orașelor.

Perspective și Viziuni
Eduard Dumitrascu, Președinte ARSC, subliniază importanța centrelor de incluziune digitală și a celor de perfecționare în competențe digitale în procesul de digitalizare. Aceste centre reprezintă puntea dintre tehnologie și comunitate, facilitând adaptarea tuturor la lumea digitală. Know-how-ul acumulat prin deschiderea primului Centru de incluziune digitală din România a contribuit la abordarea complexă a digitalizării și la promovarea incluziunii digitale.

Colaborarea cu Primăria Brașov – O Contribuție Esențială
Gabriela Vlad, Director executiv, Direcţia Tehnologii Informaționale si Servicii Electronice, Primăria Municipiului Braşov, a subliniat importanța colaborării și schimbului de bune practici în realizarea unui viitor digital pentru orașele inteligente. Colaborarea dintre sectorul public, sectorul privat și societatea civilă este esențială pentru crearea unor orașe mai inteligente, adaptate nevoilor secolului 21.

Digitalizarea – Fundamentul Tuturor Proceselor
Gabriela Vlad a evidențiat, de asemenea, că digitalizarea nu este o disciplină izolată, ci stă la baza tuturor proceselor și activităților din toate domeniile de activitate. Integrarea tehnologiei în aspectele vieții urbane, cu accent pe nevoile locuitorilor, reprezintă direcția corectă.

În Concluzie
Parteneriatul dintre Asociația Română pentru Smart City și Primăria Brașov, în cadrul Forumului Orașelor Verzi 2023, a generat un dialog constructiv și a conturat direcții esențiale pentru dezvoltarea sustenabilă și digitalizarea orașelor. ARSC continuă să promoveze soluțiile inovatoare și tehnologiile verzi, contribuind astfel la crearea unui viitor mai inteligent și mai sustenabil pentru comunitățile din România. Prin eforturile sale constante, ARSC rămâne un lider în transformarea orașelor românești în locuri mai bune pentru toți locuitorii lor.

 

Informații suplimentare: fovbv.ro

Avem cookies!
Acest site folosește module cookie pentru analiză și conținut personalizat.
Dacă navigați în continuare în acest site, sunteți de acord cu această utilizare.