Email

info @ arsc.ro

Belvedere Office Building

Baba Novac 19A, Sector 3

ARSC speaker în cadrul celei de-a cincea ediții DevTalks la Cluj

Cristian Dragu, vicepreședintele ARSCM și Ciprian Caragea, expert ARSCM, speakeri în cadrul conferinței DevTalks Cluj-Napoca

Domnul Cristian Dragu, vicepreședinte ARSC și domnul Ciprian Caragea, expert ARSC Big Data&IoT și prorector Universitatea Ecologică București, au participat, în calitate de speakeri în cadrul celei de-a cincea ediții DevTalks ce a avut loc în Cluj-Napoca, în 16 mai, la Cluj Innovation Park.

Domeniul Big Data a devenit tot mai popular și interesul pentru tehnologiile din acest nou sistem este în creștere. În cadrul conferinței, discursul expertului Ciprian Caragea a cuprins informații despre cum putem utiliza și da acestor date o valoare comercială care va contribui la creșterea calității vieții. Datele și statisticile inteligente sunt obiectivele strategice ale celor mai mari instituții publice pentru eficientizarea activităților. 

Cu privire la implementarea proiectelor de Smart City în  instituțiile publice, Ciprian Caragea expert la Institutul Național de Statistică  a spus că:

”Pașii sunt greoi, dar cred într-un parteneriat între domeniul academic și domeniul privat. Există reticență cu privire la metodele de implementare a noilor tehnologii. Avem un program, în cadrul  Asociației Română pentru Smart City și Mobilitate, prin care aducem noutățile din domeniul tehnologiei autorităților locale cu scopul de a conștientiza cu privire la importanța și deschiderea datelor, la utilizarea tehnologiei de către populație. În România, suntem la început de drum, deși drumul a fost deschis odată cu era internetului. România are specialiști, însă ne lipsesc oameni curajoși, oameni cu viziune. Ne trebuie un management, care să îi pună la treabă, să fructifice proiectele necesare comunităților și să le implementeze efectiv.” a spus Ciprian Caragea.

Tehnologia este cheia din spatele succesului inițiativelor orașelor inteligente, fie că este vorba despre reducerea gradului de poluare sau îmbunătățirea condițiilor de trafic. Internet of Things (IoT) este o rețea de dispozitive conectate fizic, cum ar fi vehicule sau aparate de uz casnic, care se pot conecta și să facă schimb de date. Inteligența colectivă este cea mai modernă abordare a interacțiunii om-mașină. În cadrul prezentării, vicepreședintele ARSC, Cristian Dragu a discutat despre cât de important este rolul fiecăruia în formarea viitorului: 

”Conceptul de inteligentă colectivă nu este un concept nou, ci este un concept care se află în evoluție continuă. Reprezintă interacțiunea dintre oameni și computere. Un oraș inteligent este sinonim cu dezvoltare, pentru că este modul în care gestionam inteligent economia, sistemele guvernamentale, mediul, smart living, unde vorbim despre educație și sănătate. În ultimii 3 ani am făcut progrese majore, a existat mai multă deschidere din partea autorităților centrale și locale. Orașul inteligent este un parcurs, nu este un simplu proiect.”

Întrebat care este deschiderea autorităților centrale și locale cu privire la acest concept, Cristian Dragu a spus că:

”Este nevoie și de o administrație care să sprijine aceste proiecte, dar vom avea un context istoric creeat de UE, prin care nu vom mai avea posibilitatea de a atrage fonduri după 2020 dacă proiectele nu vor fi monitorizate, dacă nu vor fi făcute într-un anumit fel ca și proiectare, conform standardelor UE.  Avem nevoie de smart city. România are peste 300 de proiecte implementate. Avem o hartă pe care o actualizăm în fiecare lună. Există tot mai multe deschidere. Sunt tot mai multe proiecte în această zonă de Smart City. În ultimii 3 ani, România a făcute progrese majore. A existat mai multă deschidere a autorităților centrale și locale. Un oraș inteligent nu înseamnă faptul că avem smart lighting sau o conexiune în câteva piețe,” a declarat Cristian Dragu, vicepreședinte Asociația Română pentru Smart City și Mobilitate.

Peste 1500 de participanți au participat la ediția aniversară cu numărul 5 a evenimentului. De multe oportunități de conectare, învățare și de explorare a subiectelor abordate DevTalks este cea mai mare conferință IT pentru comunitatea dezvoltatorilor și oferăde dezvoltatorii locali și internaționali care vor forma viitorul nostru pe IoT, AI, Robotics, DevOps, Web & Mobile, Project Management și Java.

DevTalks este locul în care liderii cheie, fondatorii, pasionații de tech se reunesc pentru a discuta, dezbate și discuta despre cele mai interesante aspecte ale industriei în acest moment. Obiectivul evenimentului este de a contribui la dezvoltarea unei comunității IT în România și crearea contextului potrivit pentru a facilita interacțiunea și dezvoltarea industriei pe plan local.

Misiunea DevTalks este să ofere persoanelor interesante de tehnologie o săptămână plină de conținut, cu workshop-uri și conferințe dedicate, în toată lumea. Din 2014 DevTalks reprezintă schimbarea pentru lumea tehnologică care adună profesioniști și dezvoltatori IT din întreagă lume.

Află mai multe și despre ediția din 6 – 7 Iunie 2019 DevTalks de la București aici.

Această prezentare necesită JavaScript.

Avem cookies!
Acest site folosește module cookie pentru analiză și conținut personalizat.
Dacă navigați în continuare în acest site, sunteți de acord cu această utilizare.