Apollo Pro, primul Hyper Scooter electric din lume

Apollo Pro se declară a fi primul Hyper Scooter electric, combinând performanță și caracteristici tehnice de ultimă generație

Ce obțineți când combinați o companie canadiană de scutere electrice, cunoscută pentru designul de înaltă calitate și ani întregi de feedback din partea comunității pasionate de scutere electrice? Primul Hyper Scooter electric din lume, ceea ce Apollo Pro susține că va fi atunci când va începe livrarea la începutul anului viitor.

Apollo Scooters a avut și în trecut tangențe cu inovația și noile tehnologii. Compania cu sediul în Montreal și-a petrecut ani de zile dezvoltând propriile modele de scutere electrice, care se bazează în mare parte pe feedback-ul pe care îl primește de la zecile de mii de persoane care preferă scuterele electrice ca mijloc de transport principal.

După cum a explicat Apollo într-o declarație oferită lui Electrek:

Apollo Pro este primul Hyper Scooter electric datorită performanței sale ridicate, integrărilor IoT și capabilităților robuste de personalizare. Lansat la doar câteva luni după lansarea City 2022, Apollo Pro preia conceptele de la acesta din urmă și le aduce cu un pas înainte. Construit ținând cont de principii de design centrate pe nevoile oamenilor, integrează tehnologia de ultimă oră de la vehicule, telefoane inteligente și IoT pentru a oferi cea mai confortabilă și cea mai sigură experiență de condus. Această ultimă inovație include IoT (internetul obiectelor), smart BMS (sistem de management al bateriei), telefon ca afișaj, printre numeroase alte caracteristici care îl fac ceea ce este considerat a fi o creație unică.

Apollo Pro are peste 150 de componente personalizate dezvoltate de Apollo, inclusiv cadrul unibody creat dintr-un o singură bucată de aluminiu care poate suporta 150 kg (330 lb). Cadrul include suspensie dublă cu brațe oscilante față și spate pentru a oferi siguranța și confortul necesare deplasării în zonele urbane cu teren accidentat.

Se spune că piese critice, cum ar fi controlerul M1, ajută la crearea acelei experiențe unice și personalizate, care se întinde de la calitatea de construcție a scuterului până la stilul de condus. Scuterul include piese precum roți gigantice (pentru un scuter) de 12 inchi cu anvelope cu auto-vindecare și care imită foarte bine configurația jantei și anvelopele unui automobil.

Frânarea este realizată prin intermediul a două frâne cu tambur care sunt complet sigilate pentru a cauza zero probleme de întreținere și aceeași performanță de frânare atât în ​​condiții umede, cât și în condiții uscate.

Dar, cei care vor conduce scuterul vor descoperi că va fi nevoie foarte rar să se folosească de aceste frâne, deoarece o accelerație separată pe partea stângă a barelor controlează frânarea regenerativă care oprește scuterul și reîncarcă bateria în același timp.

Dar, este nevoie de mai mult decât o construcție sofisticată și piese personalizate pentru a numi un vehicul „hiper” în zilele noastre. Orice scuter numit „Hyper Scooter” ar fi bine să fie și rapid, iar Apollo Pro cu siguranță dă dovadă de o viteză nemaiîntâlnită.

Apollo Pro folosește o pereche de motoare de 1.200 de wați pentru a-i oferi 2,4 kW de putere la tracțiune integrală și o viteză maximă de 70 km/h (43,5 mph). Autonomia anticipată a scuterului este de până la 100 km (62 mile), fapt datorat bateriei masive de 30 Ah. Asta înseamnă că poți folosi scuterul la viteze modeste zile (sau poate chiar săptămâni) fără reîncărcare, sau poți ști că vei putea conduce la viteze mari toată ziua cu o singură încărcare.

Bateria va rezista cel mai probabil până în noapte, când intervine iluminarea la 360 de grade. Iluminarea LED încorporată include lumini față și spate, semnale de direcție și lumini care se înfășoară pe circumferința punții. Dacă vrei să fii auzit, scuterul are chiar și difuzoare care pot fi folosite ca boom box.

În loc să încerce să înghesuie din ce în ce mai mult într-un afișaj mic, Apollo Pro folosește smartphone-ul conducătorului prin intermediul aplicației Apollo pentru a oferi cel mai detaliat afișaj posibil. Ecranul telefonului dvs. este aproape garantat a fi un afișaj mai bun decât orice poate include o companie pe un scuter, așa că Apollo Pro are un suport de telefon încorporat pe bară. Include chiar și încărcarea fără fir, astfel încât bateria telefonului să nu se consume în timp ce îl utilizați pentru navigarea în aplicație, blocarea de la distanță și alte funcții legate de aplicație.

Aplicația este, de asemenea, utilizată pentru notificări în afara scuterului prin tehnologia Internet of Things (IoT) inclusă. De exemplu, de poate activa alarma scuterului după ce acesta a fost parcat. Apoi, dacă cineva încearcă să fure scuterul, o notificare va fi trimisă pe telefonul conducătorului.

Alarma scuterului va suna și în timp ce blochează scuterul, astfel încât acesta să nu poată fi revândut ca scuter funcțional.

Alarmele și blocarea automată pot ajuta la reducerea riscului de furt, dar nu îl vor elimina niciodată complet. Acesta este motivul pentru care Apollo oferă Apollo Care ca o garanție extinsă care include acoperire împotriva furtului și reparații.

Cât costă toate acestea? Ei bine, cu siguranță nu este ieftin, prețul poate să ajungă la 3.599 USD.

Achiziția lui Electrek

S-ar putea să-i surprindă pe unii cititori să afle acest lucru, dar există pasionați de scutere care tratează un scuter electric de 60-80 km/h ca și cum acesta este mașina lor. În orașele mari, nu este ciudat să vezi un tip cu o jachetă și o cască de motocicletă zburând pe drum pe un scuter de înaltă performanță, ca acesta, și există șanse mari să cheltuiască și mai mult de 3,6 mii de dolari. Modelele de mare putere nu sunt ieftine, asta este sigur!

În acest caz, plătiți pentru o mulțime de inovații care au contribuit la dezvoltarea unui scuter nou-nouț de la zero, nu doar pentru o colecție de piese dintr-un catalog așa cum vedem adesea.

Apollo Pro nu va fi pentru toată lumea, dar un anumit segment al pieței scuterelor, poate vedea că acesta este exact ceea ce caută.

Preluat de la Electrek.co, Micah Toll: https://electrek.co/2022/07/19/apollo-pro-electric-scooter/

Avem cookies!
Acest site folosește module cookie pentru analiză și conținut personalizat.
Dacă navigați în continuare în acest site, sunteți de acord cu această utilizare.