Telefon:

031 425 42 63

Belvedere Office Building

Baba Novac 19A, Sector 3

Alianța Emer2gent creată de Rolls-Royce în lupta cu noul Coronavirus

Înființată de Rolls-Royce, alianța va combina date din diferite surse pentru a crea noi insight-uri și aplicații practice, care să ajute guvernele și organizațiile din toată lumea.

O alianță a experților în analiza datelor a fost înființată pentru a veni în sprijinul guvernelor și al companiilor din toată lumea. Aceasta are drept scop facilitarea procesului de redresare în urma impactului economic al pandemiei de COVID-19.  

Pusă la punct de către Rolls-Royce, Emer2gent va combina date despre retail, călătorii, afaceri și economia tradițională cu date despre comportament și emoții. În acest fel,  aceasta va oferi informații detaliate și aplicații practice, care să ajute oamenii și organizațiile să se adapteze la noua normalitate.  

Această Alianță include mai mulți membri, precum Institutul Leeds pentru Analiza Datelor, IBM, The Data City, Truata și ODI Leeds. Reprezentanții Alianței au afirmat că „vor acorda o atenție sporită problemelor ce țin de intimitate și securitate.”

Cele mai bune practici

Facilitată și coordonată de specialiști în inovare, alianța aduce prin membrii săi expertiză în domenii precum siguranța și protecția datelor, infrastructura colaborativă și de analiză. Munca derulată de Alianță se va baza pe cele mai bune practici din industrie pentru schimbul de date.

Modelul Emer2gent scopul de a ajuta oamenii și afacerile să își reînceapă activitatea cât mai curând. Primele provocări abordate au fost cele adresate comunității, inclusiv cea legată de identificarea unor indicatori ai revenirii economice. Acești indicatori pot fi folosiți de companii pentru a construi încrederea necesară atragerii unor investiții sau pentru a derula activități care vor limita impactul virusului.

Oricine poate lua parte la provocările lansate de  Emer2gent, inclusiv studenți și cetățeni care au cunoștințe în data science. Apartenența la Alianță este voluntară, iar descoperirile și acțiunile sale vor fi publicate gratuit.

„Oamenii, afacerile și guvernele din toată lumea și-au schimbat modul în care cheltuie bani, în care se mișcă, comunică și călătoresc din cauza COVID-19,”  a menționat Caroline Gorski, Director Global al R2 Data Labs. „Putem folosi aceste informații, împreună cu alte date, pentru a pune bazele identificării noilor trenduri care pot apărea și care semnifică adaptarea lumii la o nouă normalitate după pandemie.”

Membri fondatori vor aduce contribuții în următoarele zone de expertiză:

Truata

– anonimizează în mod independent datele; oferă posibilitatea de a realiza analize cu privire la sporirea protecției datelor pentru a determina creșterea afacerilor; menținerea încrederii clientului și protejarea reputației brandului. 

Rolls-Royce and R2 Data Labs

– aplică analiza avansată a datelor, inteligența artificială industrială și machine learning pentru a accelera dezvoltarea unor noi informații în profunzime, a unor servicii și aplicații. 

 IBM

– pune la dispoziție Cloud Pak for Data, oferind gratuit cloud-ul IBM. De asemenea, echipa IBM Data Science Elite va oferi expertiză în domeniu, atunci când datele vor fi combinate. Sursele tradiționale de informații, împreună cu datele legate de comportament și analiza emoțiilor, vor crea oportunități pentru furnizarea de informații prin cartografierea statisticilor de răspândire și recuperare după COVID-19. 

ODI Leeds

– nod pionier al Institutului de Open Data, desfășoară Programul Open Data Saves Lives, explorând beneficiile pe care le pot avea inovațiile și datele deschise în domeniul sănătății și în cel al asistenței sociale. 

Institutul Leeds pentru Analiza Datelor (LIDA), Universitatea din Leeds

– centru de cercetare în domeniul științei datelor aplicate, care reunește cercetători din domeniul medicinei, științelor sociale, afacerilor și din domeniul „computing”-ului. LIDA lucrează cu parteneri corporativi prin intermediul Centrului UKRI-ESRC de Cercetare a Datelor despre Consumator. Institutul va contribui la securizarea infrastructurii de date, punând la dispoziție expertiza sa științifică și accesul la rețelele academice globale de cercetare. 

„Criza de COVID-19 a demonstrat nevoia guvernelor și a consilierilor acestora de a căuta informații privind mobilitatea, comportamentul și rețelele contactelor umane,” potrivit profesorului Mark Birkin, Institutul Leeds pentru Analiza Datelor, Universitatea  din Leeds.

„La LIDA, noi credem că există beneficii reciproce ale accesului la datele tranzacționale pentru cercetare științifică, business și comerț. De aceea vom lucra din postura de membru al Alianței, pentru a facilita siguranța transmiterii datelor și pentru a conecta partenerii  Emer2gent la expertiză în cadrul comunității academice.” 

Avem cookies!
Acest site folosește module cookie pentru analiză și conținut personalizat.
Dacă navigați în continuare în acest site, sunteți de acord cu această utilizare.