Email

info @ arsc.ro

Belvedere Office Building

Baba Novac 19A, Sector 3

Academia Smart City - cursurile academiei, modulul primăvară | ARSCM

Academia Smart City – seria de cursuri primăvară 2019

Academia smart city – Universitatea Politehnica București a găzduit, în perioada 22-24 aprilie 2019, cursul Introducere în Smart City.

Academia Smart City este o platformă națională de formare profesională coordonată de Asociația Română pentru Smart City fiind unica platformă educațională din România care este dedicată înțelegerii și educării conceputului SMART CITY din Europa de Centru-Est și oferă astfel o imagine de ansamblu și o mai bună înțelegere a funcțiilor de bază ale unui oraș sau ale unei comunități inteligente.

Aceasta este dedicată tuturor decidenților cu rol în administrarea orașelor. Cursurile Smart City organizate de Academia Smart City au reunit sectorul public cu sectorul privat, mediul academic, economic, precum și reprezentanții societății civile, având parte de experți pe fiecare verticală a ecosistemului Smart City.

Această ediție s-a bucurat de aportul domnului Alexandru Cumpănașu, președinte CNMR, domnului Liviu Stoica, președintele Agendei Digitale a României și a domnului Ioan Gâf Deac, City Manager al Sectorului 4 din Municipiul București.

În deschiderea evenimentului, domnul Alexandru Cumpănașu, președintele CNMR, a prezentat cursanților o perspectivă nouă asupra comunității și a discutat despre posibilitățile de dezvoltare și deschiderea Comisiei de Cercetare a UE, demonstrată prin punerea la dispoziție a 5 miliarde de euro: “România poate deveni un centru de cercetare regional pe tehnologii de tip Smart City, iar pe viitor aceste soluții inovatoare vor face parte din activitatea uzuală a oricărui angajat.”

În continuare, domnul Ioan Gâf-Deac, city manager al sectorului 4, Municipiul București, a prezentat proiectele care au fost odata doar idei și acum sunt implemetate cât și planurile de dezvoltare durabilă ale sectorului 4 pe care îl administrează, acestea având același principiu la bază “îmbunătățirea calității vieții cetățenilor”. Unul dintre cele mai importante proiecte, este strategia de mobilitate urbana a sectorului 4. “ARSC prin Caravana Smart City ne-au ajutat concret în cel puțin două lucruri: senzorii de parcare și acum știm cu ce tehnologii vrem să înaintăm în sectorul 4 și ne-a fost arătat un serviciu senzațional de mapare a orașului, acestea fiind niște unelte foarte importante pentru dezvoltarea sectorului 4, pe care le avem în vedere pentru viitor.”

Printre principalele soluții implementate deja, putem aminti creșterea locurilor de parcare cu 1433 de locuri, 670 dintre ele fiind la Palatul Copiilor, 273 locuri pe Olteniței, 159 locuri pe strada Izvorul Rece, în fața spitalului Marie Curie s-au creat 23 locuri disponibile și în lateralul spitalului înca 34 locuri, în depoul RATB au creat o parcare deschisă, o parcare de 200 de locuri la capătul linii de metrou, stația IMGB, și acum este în curs de terminare și o parcare supraetajată la Piața Sudului de 400 de locuri. Administrația locală a sectorului 4 mai are în plan de desfășurare și extinderea rețelei de metrou din sudul Bucureștiului, până la 700m de centura București.

Un alt proiect în desfășurare, deosebit de important pentru sectorul 4 este crearea spațiului virtual al Primăriei Sectorului 4 ce era ca scop eficientizarea și facilitarea comunicării între angajații sectorului public, între instituțiile sectorului 4 și nu în ultimul rând facilitarea comunicării dintre cetătean și administrația publică a sectorului 4. Domnul City Manager Ioan Gâf-Deac mai afirmă că „atâta timp cât proiectele sunt SMART, atâta timp cât ele au un cost corespunzător și un efect pozitiv asupra cetățenilor, devin de nerefuzat”, tot aici menționând și faptul că Primarul Sectorului 4, domnul Daniel Băluță, sprijină inițiativa SMART CITY.

First Bank este partener educațional al Academiei Smart City alături de mai multe instituții – The World`s Smart Cities Organization – Londra/Marea Britanie, Ministerul Energiei din România, Universitatea Politehnica București, Universitatea Ecologică București.

Parteneri strategici: Dell EMC, Asseco SEE, Microsoft, Orange, Dewatering & Silent Piling, BMF Grup, Iridex Group, Immochan, Digitax, Schreder, ZTE, Huawei, Up Romania.

Asociația Română pentru Smart City este certificată ISO 9001 : 2015 privind Sistemul de Management al Calității și ISO 14001 : 2015 Sistemul de Management de Mediu pentru domeniile de activitate Servicii de Consultanță Smart City și Training de specialitate – Academia Smart City

Pentru înscriere la cursuri vă rugăm să completați formularul disponibil aici: http://academia.romaniansmartcity.ro/inscriere/

Avem cookies!
Acest site folosește module cookie pentru analiză și conținut personalizat.
Dacă navigați în continuare în acest site, sunteți de acord cu această utilizare.