Telefon:

031 425 42 63

Belvedere Office Building

Baba Novac 19A, Sector 3

Celebrând 7 ani de inovație și progres: Asociația Română pentru Smart City

În data de 11 mai, Asociația Română pentru Smart City (ARSC) a marcat un moment semnificativ în istoria sa – a împlinit 7 ani de la înființare. În această perioadă, ARSC a reușit să aducă o contribuție valoroasă în domeniul orașelor inteligente, ajutând la dezvoltarea și implementarea de soluții inovatoare pentru a crește eficiența, a îmbunătăți calitatea vieții și a reduce costurile de operare ale orașelor din România.

Înființată în 2016, ARSC a avut de la început o viziune clară: să transforme orașele românești în comunități „Smart”, adică orașe care utilizează tehnologia pentru a-și îmbunătăți eficiența și a spori calitatea vieții cetățenilor. De atunci, ARSC a crescut exponențial, atrăgând peste 300 de parteneri din diverse sectoare – atât publice, cât și private – care au ales să investească în viitorul țării noastre.

În acești șapte ani, ARSC a avut o serie de realizări remarcabile. A inițiat și susținut numeroase proiecte și programe care promovează conceptul de Smart City în România, incluzând dezvoltarea de platforme de comunicare, organizarea de conferințe și ateliere de lucru, și publicarea de articole științifice care explorează temele legate de orașele inteligente.

Am lansat cele mai importante evenimente ale industriei, singura revistă din europa dedicată conceptului smart city, primele cursuri din România prin platforma Academia Smart City, iso-urile smart city în parteneriat cu ASRO, inițiative legislative, grupuri de lucru în cadrul mai multor ministere, platforme de networking, am lansat Ghidul Alegătorului Smart, proiecte proprii precum Carta Digitalizării, România fără Ghișee, Carvana Smart City, șamd

ARSC a fost, de asemenea, un partener crucial în obținerea de fonduri pentru dezvoltarea și implementarea de soluții pentru orașe inteligente. În colaborare cu partenerii săi, a reușit să atragă investiții semnificative în acest sector, stimulând astfel dezvoltarea de noi tehnologii și servicii care îmbunătățesc eficiența urbană. Amintim doar parteneriatul cu Urban Scope – companie care a adus peste 1 miliard euro în proiecte Smart.

În plus, ARSC a fost un promotor activ al beneficiilor aduse de implementarea proiectelor de tip Smart City. A lucrat îndeaproape cu comunitățile locale, explicându-le modul în care aceste tehnologii pot îmbunătăți calitatea vieții și cum pot contribui la dezvoltarea durabilă a orașelor.

În această zi specială, ne uităm cu mândrie la tot ce am realizat până acum. În același timp, suntem conștienți că mai avem mult de lucru. Cu fiecare oraș care devine mai „inteligent”, ne apropiem mai mult de viziunea noastră de a avea orașe românești sustenabile, eficiente și prietenoase cu cetățenii.

În timp ce celebrăm 7 ani de ARSC, privim cu optimism către viitor. Avem în vedere noi parteneriate, noi proiecte inovatoare și noi oportunități de a aduce beneficiile tehnologiei în orașele din România.
Suntem recunoscători pentru toți cei care ne-au sprijinit în această călătorie și suntem pregătiți să continuăm această misiune plini de entuziasm și dedicare.

ARSC este mai mult decât doar o organizație – este o mișcare, o comunitate de oameni pasionați și dedicați care cred în puterea tehnologiei de a schimba lumea în bine. De la începuturile noastre modeste până în prezent, am rămas ferm angajați în a ajuta orașele din România să devină mai inteligente, mai durabile și mai bune pentru toți cetățenii săi.

Măsurând realizările ultimilor șapte ani, suntem încurajați de ceea ce am realizat până acum și suntem încântați de ceea ce urmează să vină. Împreună, vom continua să îmbunătățim calitatea vieții în România!

În încheiere, dorim să mulțumim tuturor partenerilor noștri, susținătorilor și membrilor comunității pentru sprijinul continuu. Fără voi, realizările noastre nu ar fi fost posibile. Așteptăm cu nerăbdare să continuăm această călătorie împreună și să vedem ce ne rezervă următorii ani.

La mulți ani, ARSC!

 

Cu prietenie,

Eduard Dumitrașcu

 

Președinte

Asociația Română pentru Smart City 

Avem cookies!
Acest site folosește module cookie pentru analiză și conținut personalizat.
Dacă navigați în continuare în acest site, sunteți de acord cu această utilizare.