Telefon:

031 425 42 63

Belvedere Office Building

Baba Novac 19A, Sector 3

Ce înseamnă de fapt Smart Mobility și la ce se referă?

Îmbunătățirea infrastructurii unui oraș reprezintă un pas important în călătoria unui smart city către eficiență și sustenabilitate. Nevoia de mobilitate inteligentă a apărut ca urmare a tendinței tot mai mari de urbanizare, fapt care cauzează congestionarea traficului cu efectele secundare derivate, ca poluarea, accidentele rutiere și risipa de timp. Mobilitatea inteligentă se referă la utilizarea mijloacelor de transport în comun împreună, sau chiar în loc de vehiculele personale. Soluțiile pot lua forme diferite, precum ar fi ride-sharing, car-sharing, transportul în comun, mersul pe jos, mersul pe bicicletă și multe altele.

Orașele au nevoie de infrastructuri inteligente pentru a colecta și a procesa o cantitate vastă de informații obținute în timp real, prin intermediul senzorilor și tehnologiei, și să ofere cele mai eficiente servicii de transport cetățenilor. Sistemele integrate de transport inteligent pot conecta locuitorii cu locații cheie ca locul de muncă și instituții educaționale și pot facilita accesul la noi oportunități.

Proiectele de tip Smart Mobility urmăresc să facă sistemele de transport mai inteligente, mai sigure și mai eficiente, prin utilizarea noilor tehnologii digitale. În general, soluțiile de acest tip ajută la decongestionarea traficului, oferă un sistem de transport în comun de calitate și îmbunătățesc calitatea aerului respirabil. Smart Mobility reprezintă o mișcare inteligentă pentru viitor!

Smart Mobility
• Management trafic urban (SM-TU)
• Transport public (SM-TP)
• Infrastructură de transport (SM-IT)
• Infrastructură inteligentă (SM – II)
• Logistică (SM-LO)
• Accesibilitate (SM-AC)
• Moduri alternative de transport (SM-MA)
• Transport multimodal (SM-TM)

Avem cookies!
Acest site folosește module cookie pentru analiză și conținut personalizat.
Dacă navigați în continuare în acest site, sunteți de acord cu această utilizare.