Email

info @ arsc.ro

Belvedere Office Building

Baba Novac 19A, Sector 3

Ce este Smart Living?

Vrem să trăim în orașe inteligente, sigure, curate, sănătoase, inclusive și rezistente; orașele care oferă oportunități economice și o calitate înaltă a vieții; și orașele care sunt răscruce pentru mințile cele mai creative și inovatoare.
Atingerea acestor obiective oferă oportunități extraordinare, dar și provocări dificile. Trăim într-o eră de provocări și transformare. În mijlocul unor astfel de incertitudini, practicienii din întreaga lume explorează cum putem continua să creștem, să dezvoltăm, să inovăm și să concurăm.

Verticala Smart Living include domenii extraordinar de importante și cu impact direct asupra calității vieții. Ba chiar sunt incluse domenii atât de vaste, încât cu greu poți imagina că lângă componenta de securitate, poți include un alt domeniu la fel de vast, precum serviciile medicale. Cu toate acestea, domeniile de mai jos sunt considerate ca fiind definitorii pentru măsurarea calității vieții.

Smart Living
• Turism (MVI1)
• Cultură și timp liber (MVI2)
• Servicii medicale (MVI3)
• Securitate (MVI4)
• Acces la tehnologie (MVI5)
• Bunăstare și incluziune socială (MVI6)
• Gestionarea spațiilor publice (MVI7)

Un oraș este întotdeauna special, aparține unei regiuni, unei istorii, unui context, și uneori chiar unei culturi. Nu există niciun oraș din care să desenezi un model standard.

Dar un oraș inteligent nu devine astfel, doar prin tehnologie și renunțând la tot ce are deja. Ca și administrator al orașului nu decizi într-o zi că vei renunța la tot și adopți doar noi tehnologii. Este nevoie de tot pentru a construi un oraș în care viața să fie bună: centre comerciale, clădiri rezidențiale, muzee. Orașul inteligent își extinde investițiile prin păstrarea acestui ecosistem de infrastructură. BIM (Business Information Modelling) este un sistem prin care clădiri celebre, precum Canopée des Halles și Louis Vuitton Foundation au fost construite. Este format dintr-un model 3D digital care urmărește viața clădirii de la schița sa până la menținerea ei în timp, care se va adapta la îmbătrânire și uzură. Acest sistem asigură durabilitatea unei clădiri, permițând diferitelor echipe și generații să se ocupe de ea în timp. Iar acesta este doar un exemplu din multele posibile.

Orașele trebuie să gestioneze spațiile urbane într-o armonie deplină, restabilind echilibrul natural. Astfel, spațiile verzi, redate comunității locale, pot să redevină loc de întâlnire al comunității sunt necesare. Iar în funcție de particularitățile sale, să fie realizate adaptările necesare.

Avem cookies!
Acest site folosește module cookie pentru analiză și conținut personalizat.
Dacă navigați în continuare în acest site, sunteți de acord cu această utilizare.