Ce este Smart Environment?

Schimbările de mediu afectează mai frecvent orașele și locuitorii acestora. Acest lucru aduce noi provocări pentru planificatorii orașului, cum ar fi nevoia de a îmbunătăți calitatea aerului și a apei și de a controla poluarea fonică pentru a crea un mediu sănătos și plăcut pentru locuitorii orașului. În plus, consecințele vremii extreme asupra unui oraș, cum ar fi inundațiile cauzate de tifonii sau căderile abundente de zăpadă trebuie să fie bine gestionate pentru a preveni impactul advers asupra cetățenilor și a întreprinderilor.

Tehnologiile orașului inteligent au un potențial ridicat și în mare măsură nerealizat pentru a îmbunătăți calitatea vieții. Ideea din spatele orașelor inteligente este de a utiliza în mod intenționat tehnologia și datele pentru a lua decizii mai bune și a oferi o calitate mai bună a vieții. Dincolo de beneficiile în ceea ce privește siguranța, timpul, sănătatea, conectivitatea, locurile de muncă și costul vieții, se pot realiza îmbunătățiri uriașe în sectorul mediului. Printre soluțiile de smart environment din orașele inteligente, se numara monitorizarea calității aerului, optimizarea consumului de energie și electricitate, apă și urmărirea deșeurilor pot produce rezultate precum 10-15% mai puține emisii de GES, cu 30-130 de kilograme mai puține de deșeuri solide pe persoană și 25 -80 litri de apă economisită de persoană pe zi.

Beneficiile de mediu ale soluțiilor smart city
Soluțiile inteligente pot îmbunătăți mai multe aspecte ale calității vieții în orașe.
Pentru a obține astfel de beneficii, sunt necesare trei niveluri de inteligență într-un oraș, bazate pe infrastructura tradițională fizică și socială. În primul rând, baza tehnologică include rețele de dispozitive și senzori conectați, cum ar fi telefoanele inteligente conectate prin rețele de comunicații de mare viteză. În continuare, aplicațiile inteligente și capabilitățile de analiză a datelor sunt utilizate pentru a traduce date brute în alerte, informații și acțiuni. În cele din urmă, adoptarea pe scară largă a aplicațiilor și utilizarea de către orașe, companii și public, împreună cu gestionarea eficientă a datelor, inspiră decizii și schimbări de comportament mai bune.

Aplicațiile inteligente care contribuie cel mai mult la îmbunătățirile de mediu includ (dar nu sunt limitate la) cele axate pe mobilitate, apă, energie și deșeuri. De exemplu, informațiile de tranzit public în timp real și sistemele de automatizare a clădirilor pot duce la reducerea emisiilor de GES, o calitate mai bună a aerului poate fi realizată ca un beneficiu secundar al multor aplicații de economisire a energiei și mobilitate, detectarea și controlul scurgerilor pot susține conservarea apei și urmărirea digitală și plata pentru eliminarea deșeurilor poate duce la reducerea deșeurilor solide.

Într-un nou studiu asupra orașelor inteligente, McKinsey Global Institute investighează modul în care tehnologia poate oferi o calitate mai bună a vieții, inclusiv o analiză a aplicațiilor inteligente care vor fi relevante pentru orașe până în 2025. Rezultatele indică faptul că tehnologiile inteligente ar putea îmbunătăți indicatorii cheie până la 10-30. % odată introdus și faptul că utilizarea generației actuale de aplicații pentru orașe inteligente ar putea ajuta eficient orașele să facă progrese semnificative sau moderate până la atingerea 70% din Obiectivele de Dezvoltare Durabilă.

Smart Enviroment
• Atractivitatea condițiilor naturale (MI1)
• Gestionarea deșeurilor (MI2)
• Emisia de echivalent CO2 (MI3)
• Managementul durabil al resurselor (MI4)
• Prevenirea poluării (MI5)

Share:

Facebook
LinkedIn
WhatsApp

Avem cookies!
Acest site folosește module cookie pentru analiză și conținut personalizat.
Dacă navigați în continuare în acest site, sunteți de acord cu această utilizare.

Smart City România

newsletter

În fiecare sâmbătă dimineață îți trimitem cele mai importante știri din Industria Smart City!