Email

info @ arsc.ro

Belvedere Office Building

Baba Novac 19A, Sector 3

Asociația Română Pentru Smart City a continuat pe parcursul anului 2018, strategia de promovare a conceptelor smart city, prin derularea programelor deja cunoscute comunităților active din România, precum și dezvoltarea unor noi programe, menite să ajute la implementarea propriu-zisă a proiectelor. Parteneriatele încheiate în prima jumătate a anului au pus bazele unor proiecte fără precedent!

În plus, pentru prima dată ARSC a oferit consultanță la nivel internațional și a trecut la promovarea experiențelor românești la evenimentele internaționale de profil.

Ianuarie

23 și 24 ianuarie 2018 Transport&Ticketing Awards și Keynote Speaker la dezbaterea AI and IOT – the future of mobility, Londra

23, 24 ianuarie 2018 au fost două zile dedicate evenimentului internațional Transport Ticketing Global, respectiv Transport&Ticketing Awards, ce au avut loc la Londra și au reunit leaderii soluțiilor pentru transport.

Președintele ARSC, Eduard Dumitrașcu a fost prezent ca speaker la dezbaterea AI and IOT – the future of mobility, promovând și cu această ocazie conceptele smart city, precum și progresele realizate de România în privința implementării tehnologiilor inteligente. În cadrul dezbaterii, Președintele ARSC a discutat despre GDPR, despre importanța siguranței datelor, despre importanța AI (artificial intelligence) și IoT în componentele proiectelor Smart City. Reuniunea servește drept platformă pentru directorii de transport pentru a stabili agenda spre viziunea globală a transportului în 2018.

A doua zi a evenimentului, Asociația Română pentru Smart City a fost nominalizată în lista scurtă a finaliștilor în cadrul evenimentului internațional Transport&Ticketing Awards 2018, la categoria Smart City 2018, unde competiția s-a purtat cu lideri ai domeniului. La această categorie au fost nominalizate proiecte cu impact asupra transportului inteligent. ARSC a fost selectată pentru Programul Caravana Smart City, în cadrul căruia componenta transportului inteligent are o pondere foarte importantă. Finaliștii au fost: Tranzer, buy the ticket take the ride, Asociația Română pentru Smart City cu Programul Caravana Smart City, Las Vegas Monorail Company, TAO Orelans Metropole în parteneriat cu Keolis-Kisio-Masabi pentru PlanBookTicket.

Invitat la ceremonia de decernare a premiilor să adreseze un mesaj celor prezenți, Președintele ARSC a declarat că recunoașterea internațională a eforturilor asociației, alături de actorii locali este un mare pas înainte, un motiv pentru a privi România 2020 cu încredere.

25 ianuarie 2018 – Vizită de lucru a Președintelui ARSC cu ES Dan Mihalache, Ambasador al României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, la sediul ambasadei, pentru identificarea oportunităților de investiții ale companiilor britanice în domeniul smart city în România.

26-29 ianuarie – Delegație Barcelona

În perioada 26-29 ianuarie o delegație a ARSC, condusă de Președintele asociației a efectuat o vizită de lucru în Barcelona. Cu această ocazie au avut loc o serie de întâlniri strategice pentru identificarea oportunităților de investiții din Spania în domeniul smart city în România. Una dintre cele mai ample întâlniri a fost reprezentată de cea cu ES  Manuel Pleșa, Consulul României la Barcelona.

31 Ianuarie 2018 Caravana Smart City – Deva

Caravana Smart City a continuat parcursul său la Deva, Hunedoara. Evenimentul a avut loc la Prefectura Hunedoara, în prezența celor mai de seamă reprezentanți ai regiunii. În deschidere, dl Prefect Kiszely Fabius Tiberiu a felicitat ARSC pentru organizarea Programului Caravana Smart City și a subliniat rolul său în promovarea conceptelor smart city și a proiectelor în rândul administrației locale. Dl Bobora Mircea, Președintele Consiliului Județean Hunedoara a prezentat inițiativele locale, precum și principalele probleme cu care se confruntă administrația, dar mai ales a prezentat o radiografie a soluțiilor adoptate și a celor ce urmează a fi adoptate. Partenerii Caravanei Smart City – au prezentat soluții unice, adaptate specificului local.

Telelink Group – Prezentă în 10 țări – cu sedii în: Sofia, Bucuresti, Kiev, Belgrad, Skopie, Sarajevo, Podgorita, Ljubljana, Dusseldorf, Londra, cu o cifră de afaceri de peste 90 de milioane de Euro și peste 500 de angajați și peste 2000 de colaboratori subcontractați.

Grupul Iridex este alcătuit din următoarele companii: Iridex Group Import-Export, Iridex Group Plastic, Iridex Group Servicii Salubritate Bucureşti, Iridex Group Salubritate Costineşti. La nivelul întregului grup, cifra de afaceri este de circa 75 de milioane euro, cu o contribuţie anuală la bugetul naţional de peste 15 milioane de euro, iar numărul angajaţilor este de peste 700.

Februarie

Lansarea Academiei Smart City

20-23 Februarie – Primele cursuri Smart City din România

Luna februarie a marcat o nouă etapă extraordinară, prin lansarea proiectului educațional Academia Smart City și realizarea primelor Cursuri Smart City din România. Cursurile sunt structurate în nivele Basic- Junior – Expert. Cursul Introducere în Smart City este special creat pentru a înțelege funcțiile de bază ale unui oraș sau ale unei comunități inteligente. Prin cursul introductiv ne propunem ca participanții să înțeleagă nu doar tendința de dezvoltare naturală a comunităților dar mai ales cum se pot implica direct prin folosirea noilor tehnologii în beneficiul locuitorilor. Ne propunem ca toți cursanții noștri să înțeleagă la finalul cursului ce este o comunitate inteligentă, care sunt principalele industrii care lucrează interconectat și cum se poate crea o strategie Smart City.

6 februarie 2018 – Prezentare ARSC în cadrul Seminarului Organizat de Guvernul României – Departamentul Dezvoltare Durabilă la Craiova. În continuarea parteneriatului existent din anul 2017, ARSC a susținut o prezentare privind conceptele și soluțiile pentru dezvoltarea durabilă a comunităților cu ocazia seminarului organizat de Guvernul României prin Departamentul de Dezvoltare Durabilă, la Craiova.

18 februarie 2018 – Participare la invitația Canal 33 la Dezbatere deschisă, având ca subiect predefinit “tehnologiile Smart în orașele României, necesitate sau oportunitate”, având ca sub-temă: “Ce și cum poate fi implementat în materie de Orașe Inteligente în localitățile noastre, pe fondul necunoașterii tehnologiilor și beneficiilor acestora”

Martie

8-11 martie 2018 ARSC organizează Smart City Urban Projects 2018, Expo&Conference (ediția a doua)

Smart City Urban Projects 2018 a transformat Bucureștiul în Capitala Smart City a Europei Centrale și de Est – Asociația Română pentru Smart City a organizat în perioada 8-11 martie la Romexpo cel mai important eveniment al industriei orașelor inteligente – Smart City Urban Projects 2018 ce a reunit 16.600 vizitatori în toate evenimentele conexe Romexpo.

Eveniment concept – acesta a inclus expoziția dedicată produselor și serviciilor smart city în Pavilionul B2, iar în data de 9 martie 2018, în Sala Titulescu a complexului expozițional Romexpo a găzduit conferința internațională Smart City Urban Projects 2018, eveniment aflat la cea de-a doua ediție. Conferința a reunit experți din domeniile componente ale dezvoltării comunităților inteligente, reprezentanți ai autorităților centrale și locale precum și  experți și reprezentanți internaționali.

Au fost prezenți pentru a transmite mesajele de susținere miniștrii secretari de stat ai Ministerului Energiei, secretarul de stat domnul Robert Tudorache, Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, secretar de stat domnul Lucian Ciprian Roșca, ministrul secretar de stat doamna Maria Manuela Catrina – Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Ministerul Fondurilor Europene prin secretarul de stat, domnul Octav-Dan Paxino, Ministerul Mediului, doamna Oana Antonescu, Viceprimarul Capitalei, doamna Tomnița Florescu.

16 Martie 2018 – ”Împreună pentru Dezvoltare Durabilă” SGG- Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă

A avut loc la Casa de Cultură a Studenților din Cluj Napoca, ultimul seminar regional ,,Împreună pentru Dezvoltare Durabilă”, regiunea Nord-Vest pe care Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă l-a organizat. Seminarul a avut următorii speakeri: Dl László Borbély – Coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, dl. Ioan Aurel Cherecheș – Prefectul Județului Cluj, dl. VÁKÁR ISTVÁN – Vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, dna. Petra Szavics – Șef departament, ADR Nord-Vest. Asociația Română pentru Smart City a fost prezentă în calitate de partener, prezentând rolul autoritatilor locale în dezvoltarea durabilă și sustenabilă în conceptul smart city.

De la începutul lunii octombrie 2017 până în martie 2018, au fost organizate 8 astfel de seminarii, în toate regiunile țării, la care ARSC a participat activ, cu soluții pentru energie, idei constructive şi planuri de viitor.

27- 29 martie 2018, Smart Cities Expo&Conference, Sofia, Bulgaria

ARSC a fost partener al conferinței internaționale Smart Cities SEE, iar Alexandra Dumitrașcu, Director Dezvoltare și Implementare Proiecte, a fost speaker la cea de-a șasea ediție a Orașelor Inteligente. Smart Cities SEE – Expoziție și Conferință organizată de Via Expo, Bulgaria. ”Orașele inteligente urmăresc să deschidă calea tehnologiilor inteligente avansate și a cunoștințelor către piața din Europa de Sud-Est în creștere. Regiunea înregistrează progrese în implementarea sistemelor inteligente în domeniul transporturilor și clădirilor și se concentrează asupra politicilor de transformare urbană “. Un aspect care a atras atenția în mod particular audienței a fost prezentarea proiectelor existente, la acel moment la Alba Iulia (72 soluții).

Aprilie

12 Aprilie 2018 – Caravana Smart City, Craiova

În data de 12 Aprilie, Asociația Română pentru Smart City a organizat la Craiova în cadrul Centrului Multifuncțional Craiova, cea de-a șasea ediție a Caravanei Smart City, unicul program de promovare a conceptelor Smart City și de informare a factorilor decidenți cu privire la noile tehnologii, a modalităților de implementare și mai ales a oportunităților de finanțare a acestora.

Evenimentul a reunit reprezentanții autorităților județelor Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt și Vâlcea din mediul administrativ, academic, privat și societate civilă. Auditoriul a fost unul specializat, iar intervențiile celor prezenți în sală au stat la baza unui dialog constructiv.

Au fost prezenți la eveniment dl. Robert Iulian Tudorache, secretar de stat la Ministerul Energiei, dl. Cosmin Vasile, vicepreședinte al Consiliului Județean Dolj, Subprefect-Instituția Prefectului Dolj, dl. Sorin Manda – Administrator Public al Municipiului Craiova, Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Oltenia și reprezentanți ai mai multor orașe și comune din regiune.

Mai

10 Mai 2018 – FOCUS BUCUREŞTI – Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București

ARSC a participat la sediul Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București la seria de evenimente FOCUS București. Ca parte a programului de evenimente speciale, CCI Bucureşti a lansat seria de Conferinţe FOCUS BUCUREŞTI: dezvoltare urbană, economie, mobilitate, în cadrul căreia au fost abordate teme de interes major pentru comunitatea de afaceri şi s-a oferit prilejul firmelor şi autorităţilor statului să interacţioneze şi să identifice împreună soluţii pentru o dezvoltare economică durabilă.

14 – 15 mai 2018

CCIFER – Orașe Durabile

Pentru a putea vorbi de un oraș durabil, trebuie ca mai întâi să concepem orașul ca pe un ecosistem. De aceea actorii implicați (autorități locale, companii, furnizori de apă, de energie, de infrastructură, IT, asiguratori, etc.) trebuie să treacă de la o abordare secvențială la o abordare integrată.

Iunie

7 iunie 2018 – Liderii soluțiilor inteligente s-au reunit la Prefectura Cluj la Caravana Smart City – Expertiza Cluj Napoca

Etapa a VII-a a Caravanei Smart City, ce a reunit experți ai Primăriei Municipiului Cluj Napoca, Administratorul Municipiului Turda, Tîrgu Mureș, Gherla, Consiliului Județean Cluj, Direcția Județeană pentru Cultură Cluj, Agenția pentru Protecția Mediului Cluj, ADR Nord-Vest, reprezentanți ai clusterelor și hub-urilor IT, precum Cluj IT, dezvoltatori și integratori de soluții inteligente, precum și reprezentanți ai mediului academic, Universitatea Babeș-Bolyai – Facultatea de Științe și Ingineria Mediului, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Construcții, Urbanism și Dezvoltare Teritorială Durabilă URBAN-INCERC, Cluj Innovation Park, precum și alți reprezentanți relevanți în domeniul dezvoltării comunităților creativ-inteligente.

19 iunie 2018 – Universitatea POLITEHNICA din București a fost gazda primei vizite de lucru din cadrul „HEINNOVATE COUNTRY REVIEW OF ROMANIA”.

Delegația formată din experți internaționali a fost întâmpinată de diferite categorii de reprezentați ai comunității UPB, începând de la echipa de management, cadre universitare, studenți, alumni până la parteneri din sectorul privat, inclusiv Asociația Română pentru Smart City, reprezentată prin președintele său, Eduard Dumitrașcu. ARSC a fost prezentă la toate vizitele de monitorizare.

Iulie

6-7 iulie 2018 – ARSC a lansat Satu Mare Smart City

Asociația Română pentru Smart City, fidelă dezideratului său de a fi parte activă în dezvoltarea comunităților creativ inteligente din România a devenit platforma prin care proiectul Satu Mare Smart City a fost lansat, ca parte a Programului Național Caravana Smart City. Programul Caravana Smart City este organizat Sub Înaltul Patronaj al Ministerului Energiei. Pentru ARSC, acest proiect reprezintă o dublă premieră – mai întâi este un proiect dezvoltat în plan local de o companie din România și prin aceasta arătăm expertiza înaltă pe care o deținem în acest domeniu și secundar, dar la fel de important, Satu Mare Smart City este primul proiect din România care permite conectarea ulterioară a altor soluții și produse. Această abordare va duce la o integrare facilă și la o gestiune ușoară a soluțiilor pentru comunitatea locală. Soluție dezvoltată în România de către compania Smart Tech Alliance.

August

Cursuri Academia Smart City – Introducere în Smart City

Cursul Introducere în Smart City este special creat pentru a înțelege funcțiile de bază ale unui oraș sau ale unei comunități inteligente. Prin cursul introductiv ne propunem ca participanții să înțeleagă nu doar tendința de dezvoltare naturală a comunităților dar mai ales cum se pot implica direct prin folosirea noilor tehnologii în beneficiul locuitorilor.

Septembrie

1-9 Septembrie 2018 – Berlin, International Academy for Leadership

Președintele ARSC a fost invitat și a participat la International Academy for Leadership alături de 25 de lideri și experți în diferite domenii smart city, din 23 de țări.

Evenimentele IAF reunesc experți și personalități cunoscute în diverse domenii, precum și lideri de opinie sau lideri în devenire, pentru a discuta subiecte internaționale privind politica, economia, știința, mass-media și probleme de securitate. În acest forum internațional, tolerant și liber, participanții împărtășesc experiențe și cunoștințe specifice, vin cu soluții și pun la punct abordări comune care promovează libertatea intelectuală, diversitatea culturală și relațiile globale.

25 septembrie Conferința Bursa: CONFERINŢA STRATEGIA DE DEZVOLTARE A ROMÂNIEI / CIPRIAN ALEXANDRU CARAGEA, ASOCIAŢIA ROMÂNĂ PENTRU SMART CITY:

Structura populaţiei rezidente din România arată o pondere destul de ridicată în zona rurală, de 46% din totalul de 19,5 milioane de locuitori, conform domnului Ciprian Alexandru Caragea, Expert Open Data la Asociaţia Română pentru Smart City, care susţine că, în situaţia dată, “avem foarte mult de lucru, iar oportunităţile sunt extraordinare pentru viitor” în ceea ce priveşte implementarea de proiecte smart villages (sate inteligente).

24 septembrie – 3 Octombrie 2018 – Pregătire implementare Strategie Smart Nation Singapore și Vietnam

În perioada 24 septembrie – 3 octombrie o delegație condusă de Președintele ARSC a efectuat o vizită de lucru, în vederea stabilirii recomandărilor pentru proiecte smart city în Singapore și Vietnam. ARSC participă la implementarea strategiei smart nation.

27 septembrie 2018 – Co-organizarea dezbaterii și forumului „Schimb de bune practici din sfera conceptului de SMART CITY“, alături de Ambasada Ungariei

Ambasada Ungariei la București a  organizat o dezbatere și forumul de afaceri în cadrul căreia au fost prezentate proiecte legate de sfera conceptului Smart City, precum și exemple de bune practică din Ungaria și România.

În cadrul Forumului Ciprian Alexandru Caragea, Expert Big Data ARSC, o radiografie a proiectelor smart city, iar Vicepreședintele ARSC, Sarolta Besenyei, Expert Comisia Europeană a moderat evenimentul. Au participat la eveniment companii reprezentative din România, invitate de ARSC și din Ungaria, pentru un schimb de bune practici.

Octombrie

1 octombrie 2018 – Smart Cities Global Contest – Londra, UK – Co-organizator alături de The World Smart Cities Organization

ARSC a fost partener strategic în organizarea Galei Global Smart Cities Contest, 2018 la Londra, la 1 Octombrie 2018. Evenimentul a fost prezentat de Derek Redmond, speaker motivațional și sportiv olimpic. Gala a avut loc la Hilton London Tower Bridge și a premiat proiecte din întreaga lume.

Au fost depuse peste 300 de înregistrări pentru concursul internațional, dintre care 36 au fost detaliate, respectând toate domeniile obligatorii și au fost selectate pentru runda finală. Juriul internațional a apreciat calitatea extraordinară a proiectelor și viziunea concurenților.

Din juriul internațional au făcut parte expertul pe mobilitate al ARSC, Florin Nemțanu, precum și Șarolta Besenyei, expert CE.

10-14 Octombrie 2018 – Vizită oficială în Israel, la Primăria Ashdod

În perioada 10-14 octombrie ARSC a organizat o delegație condusă de Președintele ARSC, domnul Eduard Dumitrașcu la mai multe obiective, din Israel, inclusiv la Primăria Ashdod, declarat cel mai bun model de Smart City din Israel, având loc cu acest prilej inclusiv o vizită la Centrul de Comandă, Centrul de Mobilizare și Centrul pentru Situații de Urgență din Ashdod.

Cu un accent deosebit pe componenta de securitate, modelul de Smart City din Ashdod pune cetățeanul în mijlocul comunității și încearcă să îi facă viata mai ușoară: de la transport public, mediu, taxe, energie, open data, pana la facilități pentru turiști, Ashdod a devenit reper în Israel pentru Smart City. Municipalități precum Tel Aviv, Ierusalim sau Haifa vin să se inspire de aici. Simplu, eficient, funcțional!

19-21 Octombrie – Smart City Festival 2018, Belgrad

Prima zi a festivalului a fost dedicată vizunii despre orașe inteligente din perspectiva instituțiilor de stat și administrației locale, și prezentarea de bune practici internaționale.

În prima zi a festivalului Asociația Română pentru Smart City a avut două intervenții importante, prima dintre acestea prin Sarolta Besenyei, Vicepreședinte ARSC în calitate de keynote speaker cu tema Creating a Smart City road map for Europe. Tot în prima zi a festivalului, Asociația Română Pentru Smart City a fost invitată să participe în panel-ul despre Orașele Inteligente ale Europei (Smart Cities of Europe), unde a fost reprezentată de Alexandra Dumitrașcu – Director Dezvoltare, care a amintit depre proiectele, inițiativele și rezultatele obținute de orașele românești Alba Iulia, Cluj Napoca, Timișoara, Satu Mare, Sibiu.  Au participat la dezbatere – Dario Hrebak, Primarul orașului Bjelovar, Milutin Folić, Managerul orașului Belgrad, Nasiha Pozder, profesor la Facultatea de Arhitectură din Sarajevo, Drago Đeković, Managerul orașului Podgorica, Jens Libbe, Institutul German de dezvoltare urbană și amenjare teritorială.

25-26 Octombrie – Megara Challenges 2018, Tunisia

Eduard Dumitrașcu, Președintele Asociației Române pentru Smart City s-a aflat în Tunisia la invitația oficialităților centrale, locale și a organizatorilor principalului eveniment al Industriei Smart City din Africa – Megara Challenges 2018.

Evenimentul a avut loc între 25-26 Octombrie în orașul La Marsa. În cadrul sesiunii plenare, acesta a prezentat progresele realizate de România în domeniul Smart City, a amintit exemplele de bună practică și a încurajat dezvoltarea proiectelor cu implicarea celor patru piloni esențiali pentru costrucții pe termen lung: mediul public, privat, academic și societatea civilă. Totodată, președintele ARSC a prezentat viziunea globală și a anunțat proiectele pe care experții asociației le vor derula începând din 2019 în Africa, unde ARSC participă la realizarea și implementarea strategiei Smart City alături de The World Smart Cities Organization.

29 Octombrie 2018 – Întâlnire Comisar European Corina Crețu

La sediul Reprezentanței Comisiei Europene, o delegație a Coaliției Naționale pentru Modernizarea României (CNMR) formată din peste 30 de reprezentanți ai mediului social, economic, academic și ai administrației publice locale, condusă de președintele Alexandru Cumpănașu, a avut o întâlnire de lucru cu comisarul european pentru politică regională, doamna Corina Crețu.  La întâlnire, Asociația Română pentru Smart City a fost reprezentată de Directorul de Dezvoltare și Implementare Proiecte.

Principalele teme de discuție au vizat absorbția fondurilor europene, discutarea priorităților de finanțare ale noului cadru financiar multianual 2021-2027 în contextul nevoilor și problemelor identificate de CNMR în calitate de organizație reprezentativă pentru peste 80% dintre beneficiarii de fonduri europene și obiectivele pe aceasta le propune în contextul preluării președinției Consiliului UE de către România.

Noiembrie

13-15 Noiembrie 2018 – Smart City Expo World Congress 2018

Asociația Română Pentru Smart City a fost prezentă la Smart City Expo World Congress 2018, la Barcelona. Delegația ARSC a fost condusă de Președintele ARSC, Eduard Dumitrașcu. ARSC a fost prezentă în calitate de partener în standul Microsoft alături de Telelink. Au participat 871 de expozanți si 361 de soluții reale pentru îmbunătățirea calității vieții.

Congresul mondial Smart City Expo permite guvernelor și organizațiilor interguvernamentale să sprijine economiile locale, IMM-urile locale și să consolideze branding-ul țării sau al orașului. Deasemenea au fost prezentate proiecte de orașe inteligente pentru a atrage investiții și a deschide noi oportunități pentru găsirea de parteneri atât pentru PPP-uri cât și pentru furnizori. Evenimentul oferă ocazia perfectă de a face schimb de experiență și de bune practici cu orașele din întreaga lume.

22 noiembrie 2018 – Președintele ARSC, membru în juriul concursului RoSmart – Țara lui Andrei

RO Smart este o competiție națională de proiecte SMART, prin care sunt susținute inițiativele care folosesc inteligent tehnologia pentru a construi comunități sustenabile în România. OMV Petrom alocă granturi totale de 400.000 de euro și mentorat din partea angajaților, precum și consultanță tehnică pentru implementarea proiectelor software din partea companiei Life is Hard. ARSC a fost reprezentată la jurizarea proiectelor de președintele Eduard Dumitrașcu. Mona Nicolici, membru onorific al juriului este managerul Departamentului de Sustenabilitate din OMV Petrom, funcție în care a construit, timp de 12 ani, un departament de CSR de la zero și a creat cel mai amplu program de responsabilitate socială din Româna, Țara lui Andrei.

10 Decembrie 2018 – Gala Smart City Industry Awards, ediția a IIIa

PREMIILE În ultimii ani s-au făcut progrese majore în implementarea conceptului Smart City în România. Avem peste 300 de inițiative și proiecte în curs de implementare pe tot parcursul țării. Avem o masă critică deja implicată în acest proces.

SMART CITY INDUSTRY AWARDS este despre cei care au decis să se implice, despre cei care au decis să schimbe România.

SCIA 2018 apreciază proiectele legate de dezvoltarea comunităților creativ-inteligente care folosesc noile tehnologii și/sau platforme Cloud, Big Data & Analytics, Mobilitate, Social, IoT, Securitatea IT, Realitatea augmentată / Realitatea virtuală, eServices, etc.

Principalele programe și proiecte dezvoltate în 2018

ACADEMIA SMART CITY

SMART CITY URBAN PROJECTS

CARAVANA SMART CITY

SMART CITY INDUSTRY AWARDS

SMART CITY MAGAZINE

Cu aproape 200 de membrii activi, ARSC este cea mai importantă organizație a Industriei Smart City din România, implicată în dezvoltarea orașelor creativ-inteligente. Dintre membrii instituționali amintim: Consiliul Județean Mureș, Consilul Județean Ialomița, Primăria Satu Mare, Primăria Turda, Primăria Mioveni, Primăria Bistrița, Primăria Bacău, Primăria Curtea de Argeș, Adeh Hunedoara, Primăria Topoloveni,Primăria Gheorgheni, etc. Parteneri instituționali: Universitatea Politehnica București, Universitatea București – Facultatea de Geografie, Universitatea Ecologică din București, Universitatea din Craiova, Camera de Comerț și Industrie București iar dintre partenerii privați: Asseco, Orange, SkyParc, Telelink, Telekom, ZTE, Direct One, Schreder, DellEMC, Iridex Plastic Group, Digitax, Ceetrus, ArcelorMittal, etc.

Avem cookies!
Acest site folosește module cookie pentru analiză și conținut personalizat.
Dacă navigați în continuare în acest site, sunteți de acord cu această utilizare.