Într-un sistem sustenabil proiectat pe termen lung, rolul mediului academic este determinant, acesta având misiunea de a se asigura că spațiul urban rămâne un loc creativ și inclusiv, și să ajute la dezvoltarea unei comunități responsabile și conștiente, capabilă să proiecteze direcția în care să se îndrepte.

O strânsă colaborare a principalilor actori ai vieții unui oraș crează valoare societății. Pentru ca acest schimb de expertiză să se producă, universitățile trebuie să rămână un mediu deschis, colaborativ, un pol de cercetare și dezvoltare. Creșterea și dezvoltarea tehnologică, accesul la resursele companiilor private și la disponibilitatea acestora pentru dezvoltarea de cercetări, produse sau prototipuri, punând la dispoziție baza materială, alături de know-how-ul mediului academic, conduc la rezultate aplicate, care contribuie efectiv la dezvoltarea calității vieții unei comunități.

Mediul academic are implicit misiunea de a analiza modul în care tehnologia impactează viața cetățenilor, astfel încât să nu se creeze inechități prin folosirea acesteia.

Colaborările funcționale pe care ARSC le-a dezvoltat cu partenerii săi din mediul universitar arată un model de succes și permit transferul de cunoștințe, precum și promovarea exemplelor de bună practică, contribuind la a crea și menține relații funcționale cu toți actorii principali ai orașelor.

Avem cookies!
Acest site folosește module cookie pentru analiză și conținut personalizat.
Dacă navigați în continuare în acest site, sunteți de acord cu această utilizare.