Telefon:

031 425 42 63

Belvedere Office Building

Baba Novac 19A, Sector 3

Despre oameni, inovație și tehnologie la prima ediție a evenimentului Economia Socială în Era Digitală

Comunicat de Presă

„Economia Socială în Era Digitală” a reunit peste 125 de experti, oameni de afaceri, specialiști, politicieni și reprezentanți ai mediului asociativ la Palatul Parlamentului la prima ediție a evenimentului dedicat economiei sociale, prin perspectiva dezvoltării comunităților sustenabile și durabile, a incluziunii, educației, tehnologiei și fondurilor europene disponibile pentru astfel de proiecte marcând o etapă importantă în dialogul despre viitorul Economiei Sociale în România. Evenimentul a fost organizat de Asociația Română pentru Smart City în parteneriat cu Euro Jobs și Diacostampet.

Cu o prezență de peste 125 de participanți din diverse industrii și sectoare – de la ministri și parlamentari la mediul asociativ și mari corporații – evenimentul a demonstrat forța și diversitatea comunității noastre.

Paneluri Tematice
Cele 3 paneluri tematici au cuprins Digitalizarea și Schimbarea Paradigmei Economice, Impactul Economiei Sociale într-o Lume Digitalizată și Formarea Profesională în Era Digitală având 15 speakeri.

Premiul pentru Excelență
Evenimentul a culminat cu acordarea premiului pentru „Excelența în Economia Socială” domnului Haralambie Vochitoiu, fondatorul companiei  Euro Jobs recunoscându-i contribuția în domeniul inovației, sustenabilității și impactului social.

Feedback-ul Participanților
Feedback-ul participanților a fost pozitiv, reflectând nivelul ridicat de angajament și interes față de temele abordate și a oferit o platformă de dialog și învățare, dar a și consolidat comunitatea dedicată dezvoltării viitorului model economic și social din România.

Principalele declarații, comentarii și observații ale speakerilor:
Daniel Fenechiu, Senator și Liderul Grupului de Senatori PNL: „Conectarea cu mediul politic este esențială pentru a înțelege și modela economia socială. Această colaborare între sectoarele public și privat poate genera politici care încurajează inovarea și sustenabilitatea, devenind astfel un catalizator pentru schimbare socială.”

Anca Hendea, Secretar de Stat, Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse: „Incluziunea socială nu este doar un obiectiv, ci o necesitate imperativă. Avem nevoie de toate vocile și toate perspectivele pentru a modela o societate care să fie cu adevărat echitabilă și incluzivă.”

Tedy Necula, Speaker Motivațional: „Incluziunea nu este doar un cuvânt la modă, este un mod de viață. Putem arăta diferit, vorbi diferit, dar fiecare dintre noi este o resursă valoroasă pentru societate. A include înseamnă a recunoaște și a valorifica această diversitate, nu doar a tolera. Asta este adevarata față a incluziunii: să vedem dincolo de diferențe și să descoperim valoarea pe care fiecare individ o aduce în comunitate.”
Cristian David, Consilier pentru Dezvoltare Durabilă: „Dezvoltarea durabilă în economia socială nu este doar un trend, ci o imperativă etică și practică. Este cheia pentru asigurarea unui viitor sustenabil și echitabil pentru generațiile viitoare.”

Eduard Dumitrașcu, Președinte ARSC: „Economia socială nu este despre cifre, este despre oameni. Punem profitul în plan secundar și oamenii în prim-plan. Aceasta este o paradigmă care ne permite să ne concentrăm pe impactul social și comunitar, fără a compromite viabilitatea economică.”

Haralambie Vochițoiu, fondatorul companiei  Euro Jobs și Laureat al Premiului pentru Excelență în Economia Socială: „Aceasta este doar prima ediție a evenimentului, dar potențialul este imens. Am încredere că, împreună cu partenerii și cu sprijinul finanțării europene, vom contribui la schimbări pozitive și durabile în societate.”

Iurai Pisec, Manager SES, ALBADEV NET: „Tehnologia nu este doar un instrument, ci un catalizator în economia socială, cu un focus special pe cetățean și pe formarea acestuia.”

Marius Ghenea, Managing Partner, Catalyst Romania: „Educația este pilonul fundamental de dezvoltare în economia socială. De la etapele timpurii și până la dezvoltarea continuă, educația joacă un rol vital în formarea unei societăți inovatoare și responsabile.”

Victor Vevera, Director General, ICI: „Suntem aici pentru a împărtăși și a colabora. Acest ecosistem este important și are un focus pe soluțiile ICI, care pot aduce inovații cu adevărat transformaționale.”

Diana Vochițoiu, CEO, EuroJobs: „Ne pregătim să formăm peste 40,000 de cursanți în proiectele noastre viitoare. Acest lucru nu doar validează, dar și amplifică impactul pe care economia socială îl poate avea în formarea profesională.”

Mircea Vâlcea, Manager, Diacostampet: „Strategia noastră se concentrează pe integrarea celor mai noi tehnologii, cu un focus special pe comunități. Ne propunem să folosim inteligența artificială pentru a sprijini și îmbunătăți viața cetățenilor.”

Bogdan Mihai Dumea, Secretar de Stat, Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării: „Strategia națională de AI nu este doar un plan, ci o viziune care va avea un impact semnificativ asupra economiei sociale. Vom putea folosi soluții inteligente pentru a aborda problemele complexe cu care societatea noastră se confruntă.”

Cu angajamentul și suportul continuu din partea tuturor stakeholderilor, suntem încrezători că aceasta este doar începutul unei serii de inițiative care vor cataliza schimbări pozitive și sustenabile în România. Vă invităm să rămâneți conectați pentru a fi la curent cu următoarele noastre evenimente și proiecte.

Galeria Foto

Highlights: Economia Socială în Era Digitală

Pentru imagini de la eveniment și informații suplimentare, vă rugăm să vizitați website-ul evenimentului https://events.arsc.ro/economia-sociala-in-era-digitala/

Pentru informații despre participanți, declarații: biroul de presă ARSC la info@arsc.ro

Avem cookies!
Acest site folosește module cookie pentru analiză și conținut personalizat.
Dacă navigați în continuare în acest site, sunteți de acord cu această utilizare.