Telefon:

031 425 42 63

Belvedere Office Building

Baba Novac 19A, Sector 3

Misiune

ARSC promovează dezvoltarea orașelor inteligente în România prin colaborarea cu primăriile, autoritățile publice și partenerii din industrie pentru a implementa soluții inovatoare care îmbunătățesc calitatea vieții.

Viziune

Ne dorim ca toate orașele și comunele din România să devină comunități inteligente, unde tehnologia și inovația sunt folosite pentru a îmbunătăți calitatea vieții, eficiența serviciilor publice și protecția resurselor.

Bazate pe misiunea și viziunea ARSC, obiectivele principale ale asociației noaste, sunt: 

 • Promovarea dezvoltării orașelor inteligente în România: Acesta este obiectivul principal al ARSC și implică o serie de activități, cum ar fi organizarea de evenimente, dezvoltarea de parteneriate cu companii de tehnologice, lucrul apropiat cu guvernul pentru a promova politici care susțin dezvoltarea orașelor inteligente și cursuri de formare profesională.
 • Asistarea primăriilor și autorităților publice în implementarea soluțiilor Smart City: ARSC oferă consultanță, resurse și asistență tehnică pentru a ajuta primăriile și autoritățile publice să implementeze diferite inițiative și proiecte Smart City.
 • Atragerea de finanțare pentru proiectele Smart City: Identificăm oportunitățile de finanțare și asistăm primăriile și autoritățile publice în procesul de aplicare.
 • Creșterea numărului de membri ai ARSC: Oferim beneficii valoroase pentru membri și promovarea activă a acestora în ecosistemul Smart City România.
 • Îmbunătățirea vizibilității și a reputației ARSC: Din 2016, ARSC s-a impus ca principală organizație a Industriei Smart City în România. Acest obiectiv implică o comunicare constantă cu toți actorii relevanți în domeniu.
 • Promovarea inovației și a tehnologiei în orașele din România: Acest obiectiv implică lucrul și colaborarea cu parteneri de tehnologie, universități și alte organizații pentru a promova adoptarea de noi tehnologii și soluții inovatoare în orașele din România.
 • Crearea unei platforme de colaborare și schimb de cunoștințe: Evenimentele și networkingul ARSC sunt deja bine cunoscute partenerilor noștri.  Membrii ARSC se pot conecta cu decidenți relevanți, pot împărtăși idei, proiecte și cele mai bune soluții și tehnologii.
 • Creșterea diversității și incluziunii în Smart City: Ne asigurăm că toate persoanele și grupurile sunt reprezentate și au acces la beneficiile pe care Smart City le oferă.
 • Dezvoltarea de programe de formare și educație: ARSC a dezvoltat proiectul Academia Smart City în 2016. Avem cursuri recunoscute de Ministerul Muncii și Ministerul Educației. Organizăm și ateliere, seminarii sau cursuri adaptate specificului beneficiarilor noștri.
 • Politici publice și legislație: Lucrăm direct cu guvernul și parlamentul, cu diferite agenții și direcții dar și cu autoritățile locale pentru a ne asigura că politicile și reglementările care afectează dezvoltarea orașelor inteligente sunt coerente și focusate pe dezvoltarea locală și regională punând tot timpul în centrul acestor inițiative interesul cetățeanului.
 • Promovarea standardelor și a celor mai bune practici: Crearea și promovarea de standarde și ghiduri pentru implementarea de soluții Smart City.
 • Creșterea conștientizării publicului: Organizarea de campanii de informare publică pentru a crește conștientizarea și înțelegerea conceptului de oraș inteligent.
 • Măsurarea impactului proiectelor Smart City: Colectarea și analizarea de date pentru a demonstra modul pozitiv în care tehnologiile tip Smart City pot îmbunătăți calitatea vieții, eficiența serviciilor publice și sustenabilitatea proiectelor.
 • Promovarea durabilității și a responsabilității ecologice: Ne asigurăm că dezvoltarea orașelor inteligente se face într-un mod care respectă mediul și promovează dezvoltarea durabilită.
 • Tehnologii emergente: De la AI, AR la Big Data, urmărim tendințele tehnologice emergente și explorarea modurilor în care acestea pot fi aplicate în contextul orașelor inteligente.
 • Stabilirea de parteneriate internaționale: Lucrul cu organizații similare din alte țări pentru a învăța din experiențele lor și a colabora în proiecte internaționale.

Avem cookies!
Acest site folosește module cookie pentru analiză și conținut personalizat.
Dacă navigați în continuare în acest site, sunteți de acord cu această utilizare.