Telefon:

031 425 42 63

Belvedere Office Building

Baba Novac 19A, Sector 3

Centrul pentru cercetare și educație urbană

Conectăm idei, experți, tehnologii și soluții de finanțare pentru un viitor urban, rural dar și regional durabil

Centrul pentru Cercetare și Educație Urbană (CCEU) mobilizează diferiți experți  pentru a întreprinde și iniția diferite proiecte dezvoltate de asociație – temele noastre sunt: calitate aer, regenerare urbană, GIS, IoT, big data și open data economie, politici publice,  sociologie urbană,  transport/mobilitate, transformare digitală, etc.  Deasemenea, întreprindem cercetări aplicate (direct sau în colaborare) pentru instituții publice, organizații nonprofit sau alți parteneri, instruim studenții în domeniul Smart City și organizăm diferite evenimente și forumuri pe probleme de politică urbană.

O preocupare majoră a centrului nostru constă în înțelegerea relațiilor de colaborare și interdependență a micro-zonelor urbane și cum pot fi acestea îmbunătățite prin participare, colaborare și implicare civică.
Suntem interesați de gestionarea și reducerea inegalităților în spațiile urbane și rurale dar, mai ales, cum pot acestea fi integrate regional.

Activitatea noastră a generat diferite idei, proiecte și inițiative.
City Air – prima rețea de monitorizare a calității aerului în școli.
City Lab – program de responsabilizare și implicare civică pentru comunități inteligente
România fără ghișee
Ghidul Alegătorului Smart
Harta Proiectelor Smart City din România

Multe dintre proiectele și eforturile noastre de colaborare cu diferite instituții publice – guvern, primării, consilii județene, companii din industrie, organizații non-profit și universități sunt folosite pentru a contribui la formarea unor teme, dezbateri și politici publice precum: introducerea ISOurilor internaționale pentru Smart City în România, strategia națională priivind comunitățile inteligente, schimbările climatice, grupuri de lucru, etc.
Ne folosim expertiza și rețeaua proprie dezvoltată în peste cinci ani de activitate pentru a genera impact în cercetare și inovare.

Centrul continuă să dezvolte parteneriate academice puternice la nivel național și internațional și să investească în domenii de cercetare pentru a promova noi puncte forte aliniate cu obiectivele și interesele noastre.

Pentru colaborare: info at romaniansmartcity.ro

În fiecare Marți de la ora 11.00 vă așteptăm LIVE alături de noi pentru a înțelege cum se dezvoltă comunitățile noastre, care sunt ultimele tendințe, produse, servicii și proiecte ale Industriei Smart City în România.

Avem cookies!
Acest site folosește module cookie pentru analiză și conținut personalizat.
Dacă navigați în continuare în acest site, sunteți de acord cu această utilizare.