Telefon:

031 425 42 63

Belvedere Office Building

Baba Novac 19A, Sector 3

ARSC

Asociația Română pentru Smart City

România Puternică

Viziune
Ne dorim ca toate orașele și comunele din România să devină comunități inteligente, unde tehnologia și inovația sunt folosite pentru a îmbunătăți calitatea vieții, eficiența serviciilor publice și protecția resurselor.

Misiune
ARSC promovează dezvoltarea orașelor inteligente în România prin colaborarea cu primăriile, autoritățile publice și partenerii din industrie pentru a implementa soluții inovatoare care îmbunătățesc calitatea vieții.

În luna mai 2024, ARSC a împlinit 8 ani de inovație, progres și proiecte dedicate comunităților noastre. Din 2016 am creat Industria Smart City în România!
Peste 350 de companii și instituții publice, membri și parteneri ARSC.

Ecosistemul Smart City România – membrii și partenerii ARSC

Ciprian Ciucu

ARSC ocupă natural și competent acel spațiu din peisajul organizațiilor din România pe care nicio instituție publică sau firmă privată nu-l poate ocupa cu o asemenea credibilitate. Iar credibilitatea ARSC este dată de portofoliul organizației, de activitatea întinsă pe mai mulți ani, care a poziționat-o în a fi liantul recunoscut dintre industria IT, comunități și instituțiile publice care și-au asumat misiunea de a informatiza servicii publice și de a transforma orașele noastre cu ajutorul tehnologiei.

Sebastian Burduja

Cu entuziasm și bucurie doresc să împărtășesc gândurile mele despre Asociația Română pentru Smart City (ARSC). În calitate de Ministru al Energiei, dar mai ales din postura de Ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării, am fost martor la eforturile remarcabile pe care le depune ARSC în promovarea inovării și a sustenabilității în dezvoltarea comunităților noastre.ARSC a reușit să demonstreze că este un adevărat catalizator al transformării urbane prin tehnologie avansată.

Daniel Băluță

În calitate de Primar al Sectorului 4, am avut plăcerea de a lucra îndeaproape cu ARSC în direcția dezvoltării comunităților inteligente și sustenabile. ARSC a fost un partener esențial în eforturile noastre de a face din Sectorul 4 un exemplu de inovație urbană. Am apreciat modul în care ARSC a adus împreună factori de decizie, specialiști și lideri din diverse domenii, creând un mediu de schimb de idei și soluții pentru dezvoltarea orașelor inteligente.

ARSC Events

divizia de evenimente dedicată celor mai dinamice domenii economice din România

Proiecte Smart City în România

1001 proiecte și iniţiative aflate în curs de implementare sau deja finalizate, în 144 de oraşe mari, medii şi mici din ţară

În luna iunie 2022 existau 1001 de proiecte și iniţiative aflate în curs de implementare sau deja finalizate, în 144 de oraşe mari, medii şi mici din ţară, comparativ cu 860 de proiecte din 124 de oraşe, la nivelul lunii iunie 2021, conform radiografiei Vegacomp. Urmărește aici Webinarul cu toate cifrele și informațiile importante.

• 470 proiecte finalizate
• 288 de proiecte „în lucru”
• 209 de proiecte în faza de planificare
• 34 de proiecte pilot

– Smart Mobility 322 proiecte
– Smart Governance 238 proiecte
– Smart Living 217 proiecte
– Smart Economy 130 de proiecte
– Smart Environment 59 de proiecte
– Smart Citizen 35 de inițiative și proiecte

Informații despre principala organizație a Industriei Smart City din România găsești aici.

Pentru Companii

Peste 300 de instituții și companii te așteaptă în Asociația Română pentru Smart City

Pentru Instituții Publice

Serviciile și expertiza asociației pentru instituțiile publice

Cine Suntem

Asociația Română pentru Smart City este o organizație neguvernamentală, independentă și apolitică fiind principala autoritate a Industriei Smart City din 2016.

Ce facem

Am creat Industria Smart City în România. Peste 1001 proiecte și inițiative Smart City și Smart Village!

Aderare Asociație

Bine ai venit în Comunitatea Smart City România

Membri și Parteneri

Membri, susținători și parteneri ai Asociației Române pentru Smart City

Știri arsc

EUROPEAN MOBILITY WEEK 2024

Transformă Spațiile Publice prin Mobilitate SustenabilăEUROPEAN MOBILITY WEEK 2024 Vrem să participăm alături de tine la EUROPEANMOBILITYWEEK 2024. Evenimentul va fi organizat în septembrie și

citește mai mult »
Știri parteneri

Webinar Smart City România LIVE!


Aici poți vedea înregistrările tuturor webinariilor noastre. Pentru a nu pierde sesiunile noastre te poți abona și vei primi o notificare când suntem LIVE. Alege de aici platforma preferată – Linkedin, YouTube sau Facebook.

ARSC în imagini

Avem cookies!
Acest site folosește module cookie pentru analiză și conținut personalizat.
Dacă navigați în continuare în acest site, sunteți de acord cu această utilizare.