Email

info @ arsc.ro

Belvedere Office Building

Baba Novac 19A, Sector 3

Ciprian Ciucu

ARSC ocupă natural și competent acel spațiu din peisajul organizațiilor din România pe care nicio instituție publică sau firmă privată nu-l poate ocupa cu o asemenea credibilitate. Iar credibilitatea ARSC este dată de portofoliul organizației, de activitatea întinsă pe mai mulți ani, care a poziționat-o în a fi liantul recunoscut dintre industria IT, comunități și instituțiile publice care și-au asumat misiunea de a informatiza servicii publice și de a transforma orașele noastre cu ajutorul tehnologiei.

Sebastian Burduja

Cu entuziasm și bucurie doresc să împărtășesc gândurile mele despre Asociația Română pentru Smart City (ARSC). În calitate de Ministru al Energiei, dar mai ales din postura de Ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării, am fost martor la eforturile remarcabile pe care le depune ARSC în promovarea inovării și a sustenabilității în dezvoltarea comunităților noastre.ARSC a reușit să demonstreze că este un adevărat catalizator al transformării urbane prin tehnologie avansată.

Daniel Băluță

În calitate de Primar al Sectorului 4, am avut plăcerea de a lucra îndeaproape cu ARSC în direcția dezvoltării comunităților inteligente și sustenabile. ARSC a fost un partener esențial în eforturile noastre de a face din Sectorul 4 un exemplu de inovație urbană. Am apreciat modul în care ARSC a adus împreună factori de decizie, specialiști și lideri din diverse domenii, creând un mediu de schimb de idei și soluții pentru dezvoltarea orașelor inteligente.

Europa investește în orașele inteligente

Smart City: o prioritate europeană susținută de ARSC

Orașele inteligente sunt viitorul Europei. Uniunea Europeană, prin instituțiile sale – Comisia Europeană, Parlamentul European și Consiliul Uniunii Europene – prioritizează dezvoltarea urbană inteligentă ca element central al tranziției digitale și verzi. Aceste inițiative sunt esențiale pentru a îmbunătăți calitatea vieții cetățenilor, a crește eficiența serviciilor publice și a proteja resursele naturale.

De ce este Smart City o prioritate europeană?

  1. Investiții strategice fără precedent
    Uniunea Europeană alocă fonduri semnificative pentru proiecte de Smart City prin programe precum Horizon Europe, Mecanismul pentru Redresare și Reziliență, și Fondurile de Coeziune. Aceste finanțări acoperă soluții inovatoare pentru mobilitate urbană, energie regenerabilă, digitalizare și sustenabilitate.

  2. O strategie clară pentru viitor
    Programe precum Green Deal, Agenda 2030 pentru Dezvoltare Durabilă și Transformarea Digitală includ obiective clare pentru orașe mai conectate, eficiente și sustenabile.

  3. Parteneriate europene pentru inovare
    Inițiativele precum European Smart Cities Marketplace și Climate-Neutral and Smart Cities Mission subliniază colaborarea între statele membre, autoritățile locale și sectorul privat.

Rolul ARSC în context european

Asociația Română pentru Smart City promovează valorile europene și susține dezvoltarea orașelor inteligente ca un pas esențial pentru creșterea sustenabilă și competitivă a României în cadrul Uniunii Europene. Ca organizație pro-europeană, ARSC:

  • Facilităm accesul la finanțare europeană
    Oferim consultanță și sprijin autorităților publice și partenerilor privați pentru a beneficia de fondurile UE destinate proiectelor Smart City.

  • Promovăm bunele practici europene
    Prin colaborări cu instituții europene și parteneri internaționali, adaptăm soluțiile de succes la nevoile comunităților din România.
  • Construim ecosisteme inteligente
    Colaborăm cu orașele și comunele din România pentru a transforma viziunea europeană în realitate locală.

ARSC

Asociația Română pentru Smart City

Facem Bine!

Misiune

ARSC lucrează direct cu primăriile, autoritățile centrale și partenerii din industrie pentru a aduce soluții inovatoare în orașele noastre. Împreună, îmbunătățim calitatea vieții pentru toți românii. Facem bine!

Din 2016

ARSC înseamnă 8 ani de inovație continuă, dezvoltare și proiecte care transformă comunitățile din România. Am creat și consolidat Industria Smart City, reunind peste 350 de companii și instituții publice. Creștem în fiecare zi. Livrăm rezultate!

Știri arsc
Știri parteneri

Proiecte Smart City în România

1001 proiecte și iniţiative aflate în curs de implementare sau deja finalizate, în 144 de oraşe mari, medii şi mici din ţară

În luna iunie 2022 existau 1001 de proiecte și iniţiative aflate în curs de implementare sau deja finalizate, în 144 de oraşe mari, medii şi mici din ţară, comparativ cu 860 de proiecte din 124 de oraşe, la nivelul lunii iunie 2021, conform radiografiei Vegacomp. Urmărește aici Webinarul cu toate cifrele și informațiile importante.

• 470 proiecte finalizate
• 288 de proiecte „în lucru”
• 209 de proiecte în faza de planificare
• 34 de proiecte pilot

– Smart Mobility 322 proiecte
– Smart Governance 238 proiecte
– Smart Living 217 proiecte
– Smart Economy 130 de proiecte
– Smart Environment 59 de proiecte
– Smart Citizen 35 de inițiative și proiecte

Informații despre principala organizație a Industriei Smart City din România găsești aici.

Avem cookies!
Acest site folosește module cookie pentru analiză și conținut personalizat.
Dacă navigați în continuare în acest site, sunteți de acord cu această utilizare.